Zaaknummer: CBE 16.026

  • Zaaknummer: CBE 16.026
  • Verweerster: Examencommissie FNWI
  • Onderwerp: Beoordeling cursus; inhoud syllabus; peer-review; hoor en wederhoor
  • Uitspraak: Gegrond

Appellant stelt zich niet te kunnen verenigen met de eindbeoordeling van de cursus, die mede tot stand is gekomen op basis van een beoordeling door zijn medestudenten (peer-review). Hij kan zich inhoudelijk niet vinden in het oordeel van zijn medestudenten, en maakt daarnaast ook bezwaar tegen de gang van zaken.

Verweerster zet zelf vraagtekens bij de manier waarop de beoordeling tot stand is gekomen. Verweerster weet niet of het voor studenten duidelijk was op welke manier het voor de peer-review gebruikte formulier invloed had op het eindcijfer. De reden dat verweerster de beslissing van de examinator in stand heeft gelaten, is dat appellant volgens verweerster alleen heeft geklaagd over een gebrek aan hoor- wederhoor bij de peer-review.

Het College komt tot de conclusie dat voor studenten aan het begin van de cursus onvoldoende duidelijk is geweest waarop zij beoordeeld zouden worden en hoe de beoordeling tot stand zou komen. De beoordeling strookt niet met hetgeen de syllabus daarover bepaalt en het voor de peer-review gebruikte formulier is onvoldoende duidelijk. Het beginsel van hoor en wederhoor is niet, althans onvoldoende gewaarborgd.

Conclusie College: De beslissing is in strijd met de zorgvuldigheid en de rechtszekerheid genomen en onvoldoende gemotiveerd. Beroep gegrond.

Volledige uitspraak (docx, 27 kB)