Zaaknummer: CBE 16.045

  • Zaaknummer: CBE 16.045
  • Verweerster: Examencommissie Rechtsgeleerdheid
  • Onderwerp: eindbeoordeling, inhoudelijke beoordeling, marginaal toetsende taak College
  • Uitspraak: Ongegrond

Appellant kan zich niet verenigen met het cijfer dat zij heeft behaald voor een cursus, omdat zij meent dat zij het niet slechter dan anderen heeft gedaan en in tegenstelling tot andere studenten wel altijd bij de colleges aanwezig is geweest. Verder voert appellant aan dat geen rekening is gehouden met de complexiteit van de casus en is appellant het inhoudelijk niet eens met de beoordeling door de examinatoren. Voorts stelt appellant dat de informatieverstrekking onduidelijk is geweest.

Verweerder is van mening dat de examinatoren de beoordelingen goed hebben onderbouwd. Verweerster bestrijdt dat de zaak van appellant moeilijker zou zijn geweest dan die van medestudenten. Verweerder herkent de bezwaren van appellant over de informatieverstrekking niet. Op Blackboard is alle relevante informatie voorhanden geweest, werd relevante informatie via e-mail verstrekt en was het mogelijk de examinator vragen te stellen.

Het College constateert dat op basis van de overlegde stukken de examinatoren hun oordeel goed onderbouwd hebben. Over de inhoudelijke beoordeling kan het College niet rechtstreeks oordelen omdat het College slechts een marginaal toetsende taak heeft. De informatievoorziening acht het College voldoende. Beroep ongegrond.

Volledige uitspraak (docx, 25 kB)