Zaaknummer: CBE 16.047

  • Zaaknummer: CBE 16.047
  • Verweerster: Examencommissie Rechtsgeleerdheid
  • Onderwerp: Verlenging geldigheidsduur tentamens
  • Uitspraak: Gegrond

Appellant is het niet eens met het besluit van de Examencommissie om zijn verzoek tot verlenging van de geldigheidsduur van een aantal vakken niet te honoreren. Hij voert hierbij aan dat verschillende persoonlijke omstandigheden tot zijn slechte studieresultaten hebben geleid. Inmiddels heeft Appellant hulp gezocht en gaat het beter. Hij heeft er vertrouwen in dat hij nu in staat is om zijn studie succesvol af te ronden. Ook voert appellant aan dat de inhoud van de vakken niet is veranderd, zodat zijn kennis niet is verouderd.

Verweerster erkent dat de persoonlijke omstandigheden van appellant van ernstige aard zijn en dat deze zijn studieresultaten hebben beïnvloed. Desondanks heeft verweerster het verzoek afgewezen omdat zij in haar besluit ook de afweging heeft gemaakt in hoeverre zij perspectief ziet voor het met goed gevolg afronden van de studie op basis van de behaalde studieresultaten.

Het College constateert dat verweerster haar oordeel omtrent het perspectief baseert op studieresultaten afkomstig uit dezelfde periode waarin tevens ernstige persoonlijke omstandigheden speelden. Het College is van mening dat de studieresultaten onder die omstandigheden onvoldoende basis vormen om er een oordeel over het perspectief op te kunnen baseren. Alles overziend concludeert het College dat verweerster niet in redelijkheid tot haar beslissing heeft kunnen komen. Beroep gegrond.

Volledige uitspraak (docx, 25 kB)