Zaaknummer: CBE 17.053 en 17.054

Verweerster: Examencommissie Tandheelkunde
Onderwerp: Voldoen aan voorwaarden voor overgang 6e jaar
Uitspraak: Ongegrond

Tussen partijen staat ter discussie of appellant heeft voldaan aan het vereiste van het behalen van 70 klinische uren op vijfde jaar niveau in de periode 1 juni 2017 tot en met 19 februari 2018. Uit het door appellant overlegde overzicht (bijlage 1 bij het beroepschrift), blijkt dat appellant in de periode 1 juni 2017 tot aan het moment van de mondelinge behandeling, op vrijdag 8 september 2017 niet heeft voldaan aan de eis dat in totaal 70 klinische effectieve uren op vijfde jaar niveau gemaakt moeten zijn, hetgeen door appellant ook niet wordt betwist.

Ten aanzien van de stellingen van appellant dat hij niet objectief en deskundig beoordeeld wordt door verweerster en de stelling dat beoordelingen niet transparant worden vastgelegd, overweegt het College dat appellant dit, tegenover de betwisting van verweerster, onvoldoende heeft onderbouwd.
Appellant betoogt verder dat de voorwaarde ten aanzien van psychologische begeleiding en het volgen van communicatietraining achterhaald is nu hij een positieve beoordeling heeft voor Inzo4 en Professionele ontwikkeling 5. Los van de vraag of deze voorwaarden vervallen met het behalen van voornoemde vakken, staat naar het oordeel van het College vast dat appellant voornoemde vakken nog niet heeft behaald. Van het vervallen van deze voorwaarden kan dan ook op dit moment geen sprake zijn.

Volledige uitspraak (pdf, 71 kB)