Zaaknummer CBE 21.083

Zaaknummer: CBE 21.083
Verweerster: de Examencommissie Computing Science & Information Science 
Onderwerp: Uitslag cursus (proctoring)
Uitspraak: ongegrond

Appellant geeft aan dat het gebruik van proctoring voor hem ongemak en stress veroorzaakt en hij het programma controversieel vindt. Daarnaast was het volgens appellant voor hem niet zonder meer mogelijk om op de campus een tentamen af te leggen. In hetgeen appellant heeft gesteld ten aanzien van proctoring en zijn persoonlijke omstandigheden ziet verweerster geen redenen om aan te nemen dat de beslissing van de examinator onzorgvuldig is genomen. Evenmin ziet verweerster aanleiding om appellant een extra tentamenkans te bieden.

Het College stelt vast dat voor het tentamen vanwege de COVID situatie gebruik is gemaakt van proctoring software, welk gebruik het College, niet onredelijk voorkomt.  Verder heeft verweerster onweersproken gesteld dat appellant te laat heeft ingelogd om deel te kunnen nemen aan het tweede deel van het tentamen en daarmee heeft gehandeld in strijd met de “Huisregels Cirrus tentamens met Proctorio”” zoals gepubliceerd op de website. Het College stelt voorts op basis van de stukken vast dat appellant niet voorafgaand aan het tentamen, hetgeen naar het oordeel van het College wel op zijn weg gelegen had, kenbaar heeft gemaakt dat er bijzondere omstandigheden zijn waarom deelname voor hem aan het tentamen onevenredig nadelig zou zijn.

Bovenstaande leidt er toe dat het College geen aanleiding ziet voor het oordeel dat de wijze van afname van het tentamen en de vaststelling van de uitslag onzorgvuldig zijn geweest.

Volledige uitspraak (pdf, 180 kB)