Zoek in de site...

Digitaal toetsen op de campus

Belangrijk:

Zonder een geldig identiteitsbewijs kun je helaas niet deelnemen aan een toets. Onder het kopje 'Controle op identiteit en inschrijving' op deze pagina lees je welke identificatiemiddelen geaccepteerd worden en wat je moet doen om toch deel te kunnen nemen aan een toets wanneer jouw identiteitsbewijs verlopen, verloren of gestolen is. Het is belangrijk de geldigheid op tijd te controleren, op de dag van de toets kan hier niks meer aan gedaan worden.

Een schriftelijke toets kan worden afgenomen op papier of op de computer. In dat laatste geval spreken we van digitaal toetsen. Je beantwoordt dan de vragen op een Chromebox of chromebook die voor je klaarstaat in de tentamenruimte. Meer gemak voor jou als student en gemakkelijker nakijken voor de docent. Voorafgaand aan een digitale toets moet je wat zaken weten en regelen. Die vind je op deze pagina. Regels die gelden tijdens het tentamen vind je op de website over Tentamenregelingen.

Digitale toetsen in het Comeniusgebouw

Voor meer informatie over digitaal toetsen in het Comeniusgebouw, klik hieronder.


Digitale toetsen in de hal

Voor meer informatie over digitaal toetsen in de hal, klik hieronder.

Hoe bereid je een digitaal tentamen voor?

  • Zorg dat je je studentnummer en bijbehorend wachtwoord uit het hoofd kent. Het gebruik van een smartphone is tijdens het tentamen niet toegestaan. Wachtwoorden die zijn opgeslagen in een kluis kun je dus niet gebruiken.
  • Maak ter voorbereiding op je tentamen de algemene demotoets. Dan ben je al vertrouwd met de toetsomgeving en weet je wat je kunt verwachten.

PDF, digitaal kladpapier en rekenmachine

Het kan zijn dat je tijdens het tentamen gebruik moet maken van een PDF document. Tijdens het tentamen open je een dergelijke PDF door te klikken op de link op de introductiepagina van het betreffende tentamen. De PDF opent dan in de PDF-reader. Hieronder zie je het icoon van deze reader (gele cirkel in de linkerafbeelding) zoals deze in de linkerbalk op het scherm terug te vinden is.
Naast de hierboven beschreven, optionele, PDF reader zijn tijdens ieder digitaal tentamen digitaal kladpapier (groene cirkel in de linkerafbeelding) en een rekenmachine (rode cirkel, zie ook rechterafbeelding) beschikbaar.

Hulp bij vragen of problemen tijdens een tentamen

Tijdens en net voor de start van de toets is ondersteuning beschikbaar via het vraagteken icoon [?] in de linkerbalk op het scherm (blauwe cirkel in de linker afbeelding). Dit vraagteken leidt naar de RU e-support-pagina waar je via een chatfunctie je vragen kunt stellen. Deze worden zo snel mogelijk beantwoord. Heb je technische problemen of twijfel je of je wel voldoende tijd hebt, maak ook dan gebruik van de chatfunctie.

sidebard_kioskapp_omcirkeld                  scientific-calculator-dka