Zoek in de site...

Vrijwilliger bij andere organisaties

Er zijn van tal organisaties waar je vrijwilliger kunt worden. Ze zitten om je te springen. Hier presenteren wij organisaties met advertenties:

Waalboog

Stevige vrijwilligers gezocht - Kruispunt

Projectleiders Stichting Move

Vrijwilliger bij OPEN Slowcafé

Nijmegen4Ukraine

Vrijwilliger bij Sterker

Bildung Nijmegen

Penningmeester gezocht bij Parkinson café Nijmegen

Waalboog

waalboog

Binnen De Waalboog zijn veel vrijwilligers actief, ook bij het assisteren bij diverse activiteiten. U kunt ingezet worden in de bezoekservice, bij het verenigingsleven of bij algemene activiteiten. Wij verwelkomen ook graag vrijwillige chauffeurs. Kijk voor meer informatie op www.waalboog.nl/vrijwilligerswerk.
Heb je interesse in vrijwilligerswerk of een maatschappelijke stage in één van de locaties? Neem dan contact op met Marian Zweers (024-3228264).

waalboog

Stevige vrijwilligers gezocht - Kruispunt

kruispuntVoor de activiteiten van Stichting het Kruispunt Nijmegen zijn wij dringend op zoek naar stevige en betrokken vrijwilligers. We zoeken mensen die mee willen draaien in onze activiteiten, met name bij Samen koken en eten (donderdag) en de creatieve inloop (maandag). Je helpt in de voorbereiding, je bent gastheer of gastvrouw en met een team zorg je ervoor dat de activiteiten goed verlopen. We zoeken ook naar mensen die ervaring hebben met het aansturen van activiteiten als projectleider.

Wat verwachten we van deze vrijwilligers?
Om te beginnen heb je een groot hart voor mensen ‘aan de onderkant van de samenleving’. Je staat stevig in je schoenen, je kunt goed communiceren en organiseren en je wilt je voor enige tijd committeren. Bij Kruispunt werken we volgens de presentiebenadering, dat betekent dat vrijwilligers zonder te (ver)oordelen en zoveel mogelijk als gelijkwaardig naast mensen van de straat willen staan.

Wat mag je van het Kruispunt verwachten?
Bij het Kruispunt werk je binnen betrokken teams van vrijwilligers. Er wordt aandacht besteed aan toerusting, bijvoorbeeld in agressietraining of trainingen in de presentiebenadering. Kruispunt zorgt voor een inwerk & proefperiode, maakt heldere afspraken met je over je rol als vrijwilliger en je kunt terugvallen op de (vrijwilligers) coördinator en straatpastor. Wil je meer weten?

Lucy Geertman
Straatpastor Het Kruispunt Nijmegen
06 - 5347 6060

Bezoekadres: Kroonstraat 114 6511DW Nijmegen
www.kruispuntnijmegen.nl
Volg ons ook op:
www.facebook.com/KruispuntNijmegen

Projectleiders Stichting Move

Naast je studie sociaal ondernemen? Nijmegen op een andere manier leren kennen? Samen met kinderen vernieuwing brengen in hun buurt?
Doe mee met een project van stichting Move! Stichting Move koppelt kinderen uit minder bedeelde Nijmeegse wijken aan studenten. In een kortlopend project leren zij elkaars leefwereld kennen en bedenken de kinderen hoe ze hun eigen buurt kunnen verbeteren. Studenten helpen deze plannen te realiseren en geven zo samen hun buurt een boost. Op deze manier laten we kinderen ontdekken dat zij de wereld kunnen veranderen. Meld je aan door te mailen naar nijmegen@stichtingmove.com. Heb je nu geen tijd maar wel interesse? Je kan je ook aanmelden voor onze andere project periodes! Voor meer informatie over onze projecten en werkwijze zie www.stichtingmove.com.

Vrijwilliger bij OPEN Slowcafé

OPEN Slowcafé is de ontmoetingsplek voor onthaasting en levenskunst midden in het centrum van Nijmegen. Kijk hier voor de actuele vacatures.

Nijmegen4Ukraine

Studenten van Nijmegen4 Ukraine verzamelden medicijnen en noodzakelijke goederen voor ziekenhuizen en steden in Oekraïne en voor vluchtelingen.  De Studentenkerk is in het begin van de oorlog inzamelpunt geweest. We zijn nu daarmee gestopt. QR codes social media met meer info: Nijmegen4Ukraine (pdf, 4,7 MB)

actie nijmegen4ukraine

PARKINSON CAFÉ NIJMEGEN ZOEKT vrijwilligers

Afbeelding3Het Parkinson Café is een plaats waar mensen met Parkinson of Parkinsonisme en hun mantelzorgers elkaar ontmoeten. Deskundige hulpverleners geven daar actuele informatie over allerlei aspecten van Parkinson. En er is ruimte om ervaringen uit te wisselen en elkaar als lotgenoten te ondersteunen.

Een team van ongeveer tien vrijwilligers organiseert jaarlijks acht tot tien Parkinson Cafés. Dat team bestaat uit mensen met Parkinson(isme), mantelzorgers, een wijkverpleegkundige en een Parkinsonverpleegkundige. De cafés vinden plaats in wijkcentrum De Ark van Oost in Nijmegen. Gemiddeld verwelkomen wij daar circa 80 bezoekers per bijeenkomst.

Wij zijn op zoek naar een penningmeester. Deze functie komt in juni 2023 vacant.

De belangrijkste taken van de penningmeester zijn

  • Beheer van de financiële administratie (in Excel)
  • Begroting, tussentijdse prognose en jaareindeoverzicht maken
  • Financiële verantwoording afleggen aan het vrijwilligersteam
  • Het onderzoeken van mogelijkheden tot fondsenwerving
  • Contactpersoon v.w.b. financiële zaken met Parkinson Vereniging, gemeente Nijmegen, wijkcentrum de Ark van Oost en andere betrokken partijen

Heeft u de ambitie samen met anderen iets te betekenen voor mensen met Parkinson? Stuur dan een reactie naar info@parkinsoncafenijmegen.nl. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.