Zoek in de site...

Studentenkerk in actie voor het goede doel

aandacht voor ellkaarVanuit de Studentenkerk proberen wij studenten en medewerkers te ondersteunen die betrokken zijn bij veelal kleinschalige projecten hier of elders. Soms is dat het organiseren van een collecte voor het goede doel of samen eten (met idealen) waarbij de opbrengst voor het goede doel is bestemd. Ook doen organisaties een beroep op ons om hen te ondersteunen zoals Amnesty International Studentgroup Nijmegen, Vluchtelingenwerk, Stichting Gast (asielzoekers in Nederland), het Huis van Compassie in Nijmegen waar diverse activiteiten worden georganiseerd voor alle lagen van de bevolking. We ondersteunen ook de studenten die jaarlijks de Ragweek organiseren, de Groene Week en de Roze Week.
Wil je meer informatie of wil je ook een actie organiseren? Neem dan contact op met John Hacking

Nederlandse Vastenactie


In dit online tijdschrift vertellen Grace uit Zambia en Halima uit Somalië hoe hun leven is verbeterd, dankzij de steun die zij kregen via Vastenactie. Hun hoopgevende verhalen laten zien dat hulp echt verschil maakt. Dat blijkt ook uit de voorlopige resultaten van de projecten die wij in 2019 hebben gesteund. Dit jaar is het thema van de Vastenactiecampagne ‘Werken aan je Toekomst’. Maak kennis met Patrick uit Mbala, die vertelt hoe hij dankzij een speciaal programma naar school kon en het vak van kleermaker leerde. En hoe hij nu zijn kennis doorgeeft! Inmiddels is Nederland stil gevallen door de coronamaatregelen. Zo helaas ook bijna alle campagneactiviteiten van Vastenactie zoals de Scholentour en de Pelgrimstocht. Vastenactie wil er voor zorgen dat mensen in ontwikkelingslanden hiervan niet de dupe worden en dat projecten doorgaan. Dat ondanks alles onze harten uit blijven gaan naar de ander, dichtbij en veraf.

Klik hier voor het online magazine

Studentenkerk

Goede doelen

We hebben de laatste jaren vele doelen gesteund:
AMO Ghana, TumainiSolidaridadAsylumseekers Support Group en Vluchtelingenwerk NijmegenStichting KruispuntUAF - VluchtelingstudentenRagweek NijmegenKerk in ActieSuhu Yini,  Students for studentsSteptember,  Burgerinitiatief Fietsen Alle Jarenwww.marikenhuis.nlwww.marysmeals.nlwww.hapin.nl/remote-schooling-project-papua en www.solidaridad.nl/kerkenactieStichting KruispuntUAF - VluchtelingstudentenRAGweek Nijmegen (voor Nationaal AYA 'Jong & Kanker' Platform en Estrela da Favela), Kerk in ActieRaad van Kerken NijmegenStudents for StudentsRainbow NijmegenStichting SuhuYini, Amnesty Studenten Nijmegen.