Zoek in de site...

Rouwgroep voor medewerkers

Rouwgroep voor medewerkers

Vanuit de Studentenkerk bieden we een gespreksgroep aan voor medewerkers van de Radboud Universiteit en de Hogeschool Arnhem-Nijmegen om samen met elkaar hun verdriet te bespreken en te delen. Het voordeel van een gespreksgroep voor medewerkers is dat je in een redelijk korte periode leert hoe je jouw verdriet een plaats kunt geven in je leven en dat je hierin niet alleen staat. Hier kun je dingen kwijt die thuis soms lastig liggen omdat je elkaar al zo lang kent.

Ook op je werkplek is er niet altijd ruimte voor je gevoelens van verdriet. Dat kan allemaal wel in deze gespreksgroep. Voorwaarde is een sfeer van veiligheid en vertrouwdheid. De gespreksgroep is geen therapiegroep. Er is veel aandacht voor je verdriet en voor de persoon die je bent en die je bent geworden na deze ervaring van verlies.

Voor wie?

Alle medewerkers van de RU en HAN zijn welkom. Het is de bedoeling dat je alle bijeenkomsten volgt. Uit onze ervaring is gebleken dat deelname aan de groep zinvol is voor jezelf als het al iets langer is geleden dat je dierbare is overleden (toch wel minimaal een half jaar geleden). Als je pas enkele weken geleden afscheid hebt genomen, is het moeilijker om deel te nemen aan deze groep, omdat het verdriet een te zware stempel drukt op je gevoelens en je beleving. Uiteraard is er wel altijd de mogelijkheid om je aan te melden voor een persoonlijk gesprek met één van onze pastores.

Thema's van de bijeenkomsten

  • Bijeenkomst 1: je persoonlijke ervaring - rouw en verdriet in jouw leven
  • Bijeenkomst 2: kwetsbaarheid - wat voel je
  • Bijeenkomst 3: obstakels - waar loop je tegenaan
  • Bijeenkomst 4: positieve ervaringen - Wat doet je goed
  • Bijeenkomst 5: identiteit - ben je nog dezelfde
  • Bijeenkomst 6: relatie - hoe ben je verbonden
  • Bijeenkomst 7: toekomst - hoe verder

De groep gaat door bij voldoende aanmeldingen

Data: in overleg

Tijdstip: nog onbekend afhankelijk van aanmeldingen
Tijd: 19.00 - 21.30 uur
Aantal: minimaal 5, maximaal 6 deelnemers

Rouwgroep