Zoek in de site...

Rouwgroep op donderdagmiddag

Omgaan met rouw en verlies

Rouw is onder studenten vaak een verborgen thema. De impact van een ingrijpend verlies kan groot zijn, belast in sommige gevallen de studie en roept levensvragen op. In onze groep is ruimte voor jouw ervaringen en de verwarrende gevoelens die ermee gepaard kunnen gaan. Ruimte voor herinneringen aan de dierbare en een blik op de toekomst. We verkennen hoe jullie het rouwproces vorm kunnen geven en ook de studie (weer) aankunnen.

In een kleine groep staan we stil bij:

  • verlies, rouw en studeren, hoe gaat dat samen?
  • verdriet delen met je directe omgeving, kan dat?
  • manieren van verwerken, welke past het beste bij jou?
  • je unieke verliesverwerkingsproces, waarbij niets vreemd is.

Alle studenten van de RU en HAN zijn welkom. De groep komt 5 keer bij elkaar en wordt begeleid door Anne Muskens (studentpsycholoog HAN) en Nicole Schubert (spiritual counsellor/studentenpastor).

Studenten geven terug dat ze het fijn vinden hun ervaringen te delen met medestudenten die iets vergelijkbaars hebben meegemaakt. De groep is laagdrempelig en spreekt studenten aan die bewust bij hun verlieservaring stil willen staan.

Geef je op via onderstaand formulier en we laten je weten wanneer een nieuwe groep van start gaat. Wil je eerst even overleggen? Neem dan contact op met nicole.schubert@han.nl. Ook studenten van de Radboud Universiteit kunnen deelnemen.

Data: 23 november 2023, 7 en 14 december 2023, 11 en 25 januari 2024

Tijd: 15:00 tot 17:00

plaats: Studentenkerk

rouwgroep