Zoek in de site...

Excursie naar het Catharijneconvent

Al ruim 2000 jaar houdt Maria Magdalena de gemoederen bezig en nu heeft ze eindelijk haar eigen tentoonstelling in Museum Catharijne Convent in Utrecht.

Ontmoet de mysterieuze en inspirerende Maria Magdalena en haar vele andere gezichten: van kroongetuige, zondares tot feminist. Ze wordt geassocieerd met de vermenging van seksualiteit, sensualiteit en zonde; een baken van hoop en een feministisch icoon. En was ze nu wel of niet getrouwd met Jezus?

Op zaterdag 20 november gaan we op ontdekkingstocht langs historische bronnen, indrukwekkende schilderijen, hedendaagse beeldende kunst en populaire cultuur.

mariaconvent1mariaconvent2mariaconvent3

Bron: www.catharijneconvent.nl

Wanneer? Zaterdag 20 november 2021

Waar? Museum Catharijne Convent, Lange Nieuwstraat 38 Utrecht. We reizen vanaf station Nijmegen met de trein van 10.39 uur van spoor 4b (in verband met werkzaamheden aan het spoor zal deze treinreis via Den Bosch gaan en dus langer duren dan anders) en reizen aan het einde van de middag weer terug naar Nijmegen (via Den Bosch).

Aanmelden? Aanmelden voor deze excursie is verplicht, in verband met een groepsrondleiding in het Catharijne Convent. Aan deze rondleiding kan een beperkt aantal studenten deelnemen, wees er dus snel bij!

Uiterste datum van opgave: zaterdag 13 november 2021 via onderstaand formulier.

Kosten? Studenten: €7,- Museumjaarkaart: €3,- (deze tentoonstelling kent een toeslag) + de treinreis

Door wie? Marieke Fernhout (studentenpastor, marieke.fernhout@ru.nl)