Zoek in de site...

Reis naar Auschwitz

Auschwitz1 (1)

Illustratie: Joram Boumans (jboumans.nl)

Reis naar Auschwitz, 2-5 februari 2024, toegankelijk voor studenten uit Leiden, Delft, Rotterdam en Nijmegen.

Auschwitz staat voor een afschuwelijke, zwarte bladzijde in de collectieve geschiedenis van de mens. Het is dan ook belangrijk om te zien wat daar heeft kunnen gebeuren - zonder per se antwoord te krijgen op alle vragen die Auschwitz oproept. Bij deze reis ervaar je Auschwitz met een groep medestudenten, studentenpastores en lifecoaches, waarbij het doel is om een veilige omgeving te creëren waarin we kunnen reflecteren op onze gezamenlijke ervaringen daar.

Auschwitz was een geavanceerde maar extreem kille en berekende moordmachine, een plek waar mensen op een doelbewuste en systematische wijze van hun menselijkheid werden beroofd. Maar Auschwitz is niet 'van gisteren': ook vandaag vragen de voortdurende crises in de wereld zorgvuldige reflectie van ons.

Wat is onze verantwoordelijkheid, en hoe kunnen we die gestalte geven? Wat betekent het 'elfde gebod' van R. Kent, voorzitter van Internationale Auschwitz Comité voor ons als hij zegt: 'Je zult nooit een omstander zijn?'

Met deze reis kunnen in totaal 20 studenten mee. Kosten: €250

Klik hier om je op te geven voor de reis. De inzendtermijn is verlengd met twee weken: je kunt je aanmelden tot en met 15 december.