Zoek in de site...

Reis naar Taizé

Een week verblijven in de oecumenische gemeenschap van Taizé in Bourgondië. Samen met jongeren uit alle delen van de wereld zingen, zwijgen, praten, vieren en iets ontdekken. Deze retraite wordt gepland in de zomer van 2024.

Wat is Taizé? taize1

De Gemeenschap van Taizé (Frans: Communauté de Taizé) is een internationale christelijke oecumenische kloostergemeenschap in Taizé (Bourgondië, Frankrijk). Halverwege de twintigste eeuw ontstond de Gemeenschap van Taizé als een oecumenische ontmoetings- en bezinningsplek van katholieken, protestanten en alles wat daartussen zit, en richt zich hierbij vooral op jongeren.

Voor wie is Taizé?

taize3 Elke week komen duizenden jongeren uit heel Europa naar Taizé voor ontmoeting en bezinning. Elke dag geven de broeders van de gemeenschap (in totaal ca. 100) Bijbelinleidingen. Driemaal per dag komen de broeders met alle bezoekers bijeen voor het gemeenschappelijk gebed in de Verzoeningskerk, met veel zingen en een lange tijd van stilte. In de momenten tussen deze diensten is er tijd voor bezinning, discussie, gebed en stilte, al dan niet in een groepje van jongeren van verschillende nationaliteiten. In Nederland worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd in de stijl van de gemeenschap van Taizé.

Taizé in de Studentenkerk

Ook in de Studentenkerk is er deze Taizé-traditie: elke woensdag van 12.45 tot ca. 13.15 uur is er een middaggebed in de stijl van Taizé, voor en door studenten, met na afloop ontmoeting bij koffie en thee. Aanmelden hoeft niet, je bent van harte welkom binnen te lopen en mee te doen!

Studentenkerk naar Taizé 2023taize2

In de zomer van 2024 wordt er vanuit deze Taizégroep in de Studentenkerk opnieuw een reis naar Taizé georganiseerd, van zondag 11 tot en met 18 augustus. Deze reis is voor iedereen van 18 tot en met 35 jaar, die verbonden is aan de Radboud Universiteit of de HAN. We reizen met eigen vervoer, d.w.z. eigen auto’s en huurauto's (afhankelijk van het aantal aanmeldingen).

De kosten voor reis en verblijf zullen in totaal ca. € 250,- bedragen (tegemoetkoming in de kosten is altijd bespreekbaar!).

Omdat we met eigen vervoer reizen, zijn we natuurlijk heel blij met Taizégangers die in het bezit zijn van een rijbewijs-B en het leuk vinden om in het buitenland te rijden!

taizee22

Informatiebijeenkomst

Ben je geïnteresseerd in deze nieuwe reis naar Taizé en wil je meer weten, wees dan van harte welkom op maandagavond 4 maart 2024 van 18.00-21.00 uur in de Studentenkerk. Op deze avond beginnen we met samen eten, gevolgd door een Bijbelstudie in de stijl van Taizé en afgesloten met een Taizéviering. Meld je wel even aan voor deze avond, in verband met inkopen voor het eten; dat kan tot en met zondagavond 3 maart via deze link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfOjdrcFFlIFOWb8OY0zXND5cAY2eDIg39KMnur9xCau8q4dA/viewform?usp=sf_link

Wil je je nu al aanmelden? Dat kan tot en met 1 april via deze link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe7tq11cvX99Zi4DGehV5DGvkSXxRw0RpKrjdBNWE73qxM_uQ/viewform?usp=sf_link

Heb je nog meer/andere vragen? Stuur een mail naar TaizeRUHAN@gmail.com