Zoek in de site...

Kunstprojecten

In de afgelopen jaren hebben er diverse kunstprojecten en acties plaatsgevonden in en rond de Studentenkerk geïnspireerd op thema's die aan het leven van studenten raken.

In 2019 worden drie projecten uitgevoerd: Verveel me, Louteringsgraf en Luisteroor. Verveel me op de RU en de HAN: kun je jezelf nog een dag vervelen? Louteringsgraf (een Kopie van 2009) het graf gaat weer open, nu op een andere plek, en Luisteroor: je kunt je verhaal kwijt aan iemand die luistert.

In 2018 hadden het Kunstproject Time Out: 5 uur alleen in een glazen huis, nadenken over je leven. In mei op de HAN en in oktober tijdens Radboud Wellbeing Week op de Radboud Universiteit voor de refter.

In 2016 hadden we tijdens de duurzaamheidsweek in oktober het kunstwerk van Niek Verschoor The little Blue House of Hope in de achtertuin en de Aandachtsschenkers Jack van Mildert en Ro van Doesburg
In 2015 stond de campus in het teken van geluk, een week lang diverse activiteiten rond geluk bij Radboud Happiness.
In 2014 was het project #Glassroom een week lang op de campus zichtbaar, een glazen huis waarin telkens twee studenten met elkaar 9 uur in gesprek gingen zonder smartphone en andere digitale hulpmiddelen.
In 2013 was het project mijmermat een uitnodiging om al mijmerend in een hangmat na te denken over je leven.
In 2009 was er een louteringsgraf in de tuin van de Studentenkerk waarin je een aantal uren kon nadenken over (de zin van) je leven, een memento mori experience.
Zo was er in 2004 de Cabine, een project waarin je alleen of samen 12 of 24 uur in een ton tussen de bomen kon verblijven.

Heb je zelf een goed idee, denk je na over kunstprojecten en/of acties die raken aan het leven van de campusbewoners? Aarzel dan niet en neem contact met ons op!