Zoek in de site...

Glassroom - What RU like?

Glassroomlogo

Let op: het project Glassroom vond plaats van maandag 2 juni tot en met vrijdag 6 juni 2014.

#Glassroom in de media

2014 #Glassroom Engels


Wat is Glassroom?

Glassroom is een kleine glazen ruimte waarin twee Radboudianen (studenten en/of medewerkers) een gehele collegedag met elkaar doorbrengen op het Erasmusplein voor universiteitsrestaurant De Refter.
Van buitenaf zijn beide deelnemers te zien. Communicatie met de buitenwereld is echter niet toegestaan. Op deze ene dag zijn de twee deelnemers op elkaar aangewezen.
Vanuit de Studentenkerk organiseren wij dit project om studenten en medewerkers van de Radboud Universiteit met elkaar in contact te brengen. Vijf dagen lang wordt het huis bewoond door vijf verschillende tweetallen.

glazen huis

Waarom dit project?
Met dit huis willen wij Radboudianen uitdagen om één dag van 09.00 uur tot 18.00 uur, zonder alle afleiding van deze moderne tijd (Facebook, Twitter, e-mail, WhatsApp, smartphones) te onthaasten en te investeren in de partner waarmee ze de gehele dag gaan doorbrengen. Iedereen deelt tegenwoordig zijn leven online, maar in hoeverre is dit een afspiegeling van werkelijke gevoelens en gedachten? Welke gesprekken zullen ontstaan? Wat zul je ontdekken over jezelf en de ander? Hoe zal het lopen als je de hele dag doorbrengt met iemand die je niet kent?

Hoe werkt het?
Tot 1 mei konden Radboudianen zich opgeven door het onderstaande formulier volledig in te vullen. Begin mei werden de uiteindelijke deelnemers gekozen en bekend gemaakt. Deze personen kregen vervolgens meer informatie en werden daarna klaargestoomd voor het project.

Spelregels
Er zijn geen communicatiemiddelen toegestaan, ook niet in de lunchpauze. Hieronder vallen laptops, tablets, smartphones, andere electronica, maar ook kranten of boeken.
Uiteraard wordt er gezorgd voor een lunch, snacks en drankjes tussendoor, zodat je daar zelf niet voor hoeft te zorgen. Daarnaast wordt Glassroom zo ingericht dat alles aanwezig is, zodat de deelnemers zich volledig kunnen richten op het communiceren met elkaar.

Lunchgasten
Gedurende de week betrad iedere dag een bekende lunchgast om 12.30 uur Glassroom en hij of zij lunchte dan samen met de deelnemers:
Maandag 02-06: Prof. mr. Bas Kortmann
Dinsdag 03-06: Drs. Pim van Zanen
Woensdag 04-06: Prof. dr. Gerard Meijer
Donderdag 05-06: Jip Mennen
Vrijdag 06-06: Prof. dr. Margot van Mulken

Door wie?
Glassroom wordt georganiseerd door de leden van de Publiciteitscommissie van de Studentenkerk. Het doel van deze commissie is het positief promoten van de Studentenkerk in allerlei opzichten. Dat kan in de vorm van een interessant artikel in de universiteitsmedia, een leuk bericht op Facebook of Twitter of door een project als Glassroom. Op dit moment bestaat de Publiciteitscommissie uit de volgende leden: Sjoerd Boonstra, Natasja Groenewold, John Hacking, Angelika van Halteren, Regina Koonen en Bjorn Teeuwen.

Op de hoogte blijven of meer informatie?
Via deze webpagina, onze Facebook-pagina, het Facebook-evenement, ons Twitter-account én de hashtag wordt het nieuws rondom het project gebracht en vind je de laatste stand van zaken. Uiteraard kun je ook een e-mail sturen naar communicatie@studentenkerk.ru.nl en proberen we zo snel mogelijk te reageren.


Foto's Glassroom
Tekst over Glassroom
Glassroom Glassroom in de media