Zoek in de site...

2018 Time Out

Radboud Time Out

"Groeien in jezelf"

Radboud Time Out is onderdeel van Radboud Wellbeing Week in 2018

Af en toe heb je een time out  nodig in de dagelijkse gang van zaken, een pas op de plaats, een moment van rust in een vaak druk bestaan. Het is een moment van bezinning, een uitnodiging om terug en vooruit te kijken en te evalueren hoe je bezig bent en of het je goed doet, of het je alleen energie en moeite kost, of ook iets oplevert. In een sportwedstrijd is de time out een moment van onderbreking waarin opnieuw gefocust kan worden. Een focus op de wedstrijd die aan de gang is.

2018 glass house (6)

Time Out op de HAN campus 11-15 juni 2018

Radboud Time Out


In onze Time Out die hier wordt aangeboden ligt de focus echter op jezelf en op je eigen bezigheden. Deze Time Out vraagt iets meer tijd, want anders heb je niet genoeg tijd om te focussen en moet je alweer aan de slag.

Daarom staat er in (8-12 oktober 2018 ) een glazen huis midden op de campus. Dan heb je een week lang de mogelijkheid om vijf uur alleen in deze glazen ruimte door te brengen zonder telefoon, tablet of andere digitale communicatiemiddelen. Voor voedsel en drank wordt gezorgd en toiletgang is mogelijk in het Collegezalencomplex. Je bent zo deel van een groter project dat de aandacht vestigt op de noodzaak van een time out in het campusleven van docenten en studenten.

glazen huis

Spelregels


Tijdens onze Time Out zijn er maar een paar regels waar je je aan dient te houden:

  • Je brengt vier uur door in het glazen huis (van 10.00 tot 14.00 uur of van 14.00 uur tot 18.00 uur)
  • Je mag geen telefoon, tablet, laptop of andere digitale middelen meenemen
  • Je mag geen studiemateriaal meenemen
  • Je mag wel een inspirerend boek meenemen om te lezen
  • Je mag een leeg aantekenboek meenemen om in te schrijven
  • Je mag creatieve middelen meenemen om je uit te drukken
  • Je mag een muziekinstrument meenemen
  • Het kan zijn dat je na afloop bevraagd wordt over je bevindingen

Wil je graag meedoen als deelnemer in het project of ben je liever vrijwilliger die mee wil denken en mee wil organiseren? Stuur dan een e-mail naar John Hacking: j.hacking@studentenkerk.ru.nl

Op de HAN stond het glazen huis in de week van 11-15 juni 2018. Het huis stond in de centrale Hal aan de Kapittelweg. De spelregels op de HAN waren enigszins anders mbt de tijd die studenten/medewerkers doorbrengen in het huis. Maar ook hier was digitale afleiding niet geoorloofd.

Een filmpje over dit project vind je op: You tube Studentenkerk

2018 glass house (5)