Zoek in de site...

2019 Droomboom

IMG_4418

Een boom om in te liggen, om in weg te dromen. Je voor te stellen hoe het voelt om boom te zijn, deel te zijn van het binnenste in een boom. Een boom als meditatieplek, om te luisteren naar jezelf, naar wat je beweegt, bezighoudt, wat je belangrijk vindt. Dat kan in de tuin van de Studentenkerk, de droomboom. Je kunt plaatsnemen in de boom zelf die op het gras ligt.

Deze boom is omgewaaid in Venlo als gevolg van een storm. Medewerkers van Stadsboom hebben deze Amerikaanse eik van 180 jaar oud, (met hier en daar granaatscherven uit de Tweede Wereldoorlog) gezaagd. Stadsboom is een bedrijf dat jongeren een kans biedt om een vak te leren. Zij hebben deze boom vervolgens bewerkt en geschikt gemaakt als meditatieboom. Al eerder maakten zij ook bankjes voor in de kerk en zitbanken voor in de tuin. Op de campus en in de gebouwen van de universiteit is meer werk van hun hand te vinden.

Wil je in de boom gaan liggen om te mediteren, na te denken, te ervaren hoe het voelt, ga gerust je gang. Wil je een kleedje/dekentje meld je dan even binnen.

http://www.stadsboom.nl/ Stadsboom is een gecertificeerd erkend leer-werkbedrijf wat zich bezighoudt met duurzaam produceren, onderhouden en renoveren van producten die zijn gemaakt van met name lokale bomen.

droomboom1