Zoek in de site...

Kunstprojecten in 2019

Louteringsgraf

’t is niet te merken

Aan ’t zingen van de krekels

Hoe snel ze sterven

Basho

In 2010-2012 hadden we in de tuin van de Studentenkerk een graf. Daarin kon je plaatsnemen, liggend op een kussen, om je leven te overdenken en om stil te staan bij wat je echt belangrijk vindt in je leven. Een moderne vorm van momento mori wat betekent dat je bedenkt dat je sterfelijk bent, dus maak wat van je leven. Informatie over het project van 2010 tot 2012 kun je hier vinden.

Omdat het thema sterfelijkheid en nadenken over je leven vanuit een besef van de relativiteit van je leven actueel blijft – er zijn meerderen die met dit thema spelen – maken we weer een graf in de tuin maken waar je in kunt gaan liggen. Je bepaalt hoe lang je hier aan mee wilt doen. Maar telefoons en boeken in het graf zijn verboden en je moet dus echt niets doen. Je merkt dan vanzelf wat er door je heen gaat. Durf je die uitdaging aan?

Het graf is open tijdens kantooruren van de Studentenkerk. Meld je even als je in het graf wilt gaan liggen - kussens en matjes krijg je dan mee.

Tijd: ma-do 10-17 uur, vrijdag 10-15 uur

Heb je een voorkeur voor dag en uur laat het ons even weten via de mail info@studentenkerk.ru.nl


andere film
op You Tube

memento mori

Wir sprechen von unsrem Herzen, unsern Planen, als wären sie unser, und es ist doch eine fremde Gewalt, die uns herumwirft und ins Grab legt, wie es ihr gefällt, und von der wir nicht wissen, von wannen sie kommt, noch wohin sie geht.
Hölderlin, Hyperion (hfst. 10)