Zoek in de site...

Ruimtes

Kerk - of kapelruimte

Onze kerkruimte is tijdens kantooruren geopend voor gebed en stilte. Ook kan er een kaarsje worden aangestoken. Op zondag vinden hier vieringen plaats (11 uur Oecumenische viering van woord en tafel en 17.00 uur een Engelstalige eucharistie). Door de week wordt op woensdagmiddag tijdens de lunch het Taizé-gebed gehouden.  Het gebruik van de ruimte is beperkt en dient in overeenstemming te zijn met de functie van de ruimte (het is vooral een ruimte voor gebed). Overleg met ons secretariaat over de mogelijkheden. Lezingen (overdag) die niets met de religieuze ruimte te maken hebben en die enkel vanwege de locatie plaatsvinden zijn niet mogelijk. In de kerkruimte vinden ook bijzondere vieringen plaats die met de toediening van sacramenten (doop, huwelijk), feest (feestelijke viering zoals Dies) of afscheid (bij overlijden) nemen te maken hebben.

Kerk    De kerk

Stilteruimte

Tijdens kantooruren is onze stilteruimte vrij toegankelijk. In deze ruimte vindt ook onze meditatiecursus plaats. Op werkdagen komen studenten en medewerkers regelmatig naar deze ruimte om te mediteren. In de kast hebben wij geschikte meditatiebankjes.

Image (3) Image (2) Image (1)

Moslimgebedsruimte

In de Studentenkerk beschikken wij over een gebedsruimte (een mescid) voor moslimstudenten die tijdens kantooruren open is. De ruimte is voor mannen en vrouwen (gescheiden door een gordijn) en er bestaan twee gescheiden wasgelegenheden. De moslimstudentenvereniging maakt veelvuldig gebruik van deze en andere ruimtes. Meer info over hun activiteiten op hun Facebookpagina.

moslimgebedsruimte Studentenkerk wasruimte moslimsgebedsruimte

Cursusruimte

Beneden 0.11 en boven 1.11 is er een ruimte waarin workshops/(bijbel)cursussen en andere groepsbijeenkomsten (zoals rouwgroep e.a.) plaatsvinden. De ruimte beneden 0.11 beschikt over een beamer.

Creatief in de Studentenkerk

In ruimte 1.11 bestaat de mogelijkheid om ook creatief aan de slag te gaan met verf, pastel en collages. Even tijd voor jezelf - een rustmoment op de dag, even met je gedachten ergens anders in plaats van in een studieboek.

Image (6)

Pianospelen in de Studentenkerk

In de ruimte 1.11 boven staat een piano waarop tijdens kantooruren kan worden gespeeld. Ook oefenen soms koren in deze ruimte.

Voor de piano of om creatief aan de slag te gaan meld je je even bij binnenkomst. Je kan hier niet voor reserveren.

Huiskamer / Ontmoetingsruimte / Keuken

De ontmoetingsruimte 0.09 annex huiskamer/keuken beschikt over een beamer. De keuken is uitgerust met kookspullen en er kunnen maximaal 40 mensen eten als er in de keuken wordt gekookt.

Image (15)  Image (11)

(Stilte)tuin

In de tuin vindt eens per jaar de Groene Week plaats. Tijdens de introductie houden studieverenigingen soms een barbecue.  Ook andere verenigingen maken soms gebruik van de tuin. Bij goed weer kun je in een hangmat liggen. Er is ook een klein deel van de tuin beschikbaar voor tuinactiviteiten. We hebben een moestuin gehad en nu hebben we een deel als wilde bloementuin ingericht.


stiltetuin van de Studentenkerk tuin van de studentenkerk

Gebruik van ruimtes

Het gebruik van de ruimtes is uitsluitend voor studenten, werknemers en/of studentenverenigingen en -organisaties verbonden aan de Radboud Universiteit of HAN. Deze kunnen gebruik maken van onze ruimtes voor activiteiten die passend zijn in de Studentenkerk. De huiskamer/keuken/ontmoetingsruimte is populair. Op woensdag is deze gereserveerd voor Meet and Eat. Maandag, dinsdag- en donderdagavond zijn op afspraak beschikbaar, vanaf ongeveer 16.00 uur. Voor het gebruik van alle ruimtes geldt dat er na overleg over mogelijkheden en regels afspraken moeten worden gemaakt via ons secretariaat. De regels omtrent het gebruik van de ruimtes kun je daar vinden. Wil je een ruimte reserveren? Doe dan een aanvraag via dit formulier.

Andere informatie over de ruimtes