Zoek in de site...

Studievereniging

De Studievereniging voor neerlandici (SVN) organiseert allerlei activiteiten als aanvulling op de studie Nederlandse Taal en Cultuur. Zo organiseren zij een studiereis, maandelijkse themaborrels en ledenuurtjes, een literaire avond en een boekenveiling. Ook  ondernemen zij een aantal keer per jaar activiteiten met de andere studieverenigingen Nederlands uit de rest van het land. Ze maken bijvoorbeeld samen het Groot Dictee der Nederlandse Taal en hebben ieder jaar een gezamenlijk voetbaltoernooi. Daarnaast worden er in samenwerking met andere Nijmeegse studieverenigingen feesten georganiseerd. Bovengenoemde activiteiten worden mogelijk gemaakt door verschillende SVN-commissies, die geheel bestaan uit actieve leden.

Vier keer per jaar ontvang je als lid van de SVN het blad De Uitvreter, gemaakt door de leden onder leiding van een ijverige redactie. In dit blad vind je onder andere ludieke artikelen waarin zowel studenten als docenten elkaar leren kennen. Iedere maand ontvangen alle leden van de SVN een nieuwsbrief waarin ze van alle activiteiten op de hoogte worden gesteld.

Aan het begin van ieder semester ontvangen alle SVN-leden een boekenlijst, waarop precies staat welke boeken voor de komende periode aangeschaft moeten worden. Als SVN-lid kun je deze boeken vervolgens tegen gereduceerd tarief bestellen.

Verdere informatie over de SVN en inschrijfformulieren kun je vinden op de site van de SVN: http://www.svnnijmegen.nl/downloads/.