Zoek in de site...

Buitenlandminor

Betrokken opleiding: alle letterenopleidingen
Minorcoördinator: Maaike van Gerven MA
Toegankelijk voor: Studenten van alle letterenopleidingen
Ingangseisen: Propedeuse behaald
Periode: 1-4

Inhoud

In de wereld van vandaag is het steeds vanzelfsprekender om een periode van je opleiding naar het buitenland te gaan. Dit kan in de vorm van studie (vakken volgen aan een buitenlandse universiteit) maar ook via een stage (bij een buitenlandse instelling). De Faculteit der Letteren vindt het erg belangrijk dat studenten minimaal 15 studiepunten inrichten voor een studie of stage in het buitenland waarbij het bij een buitenlandverblijf het meest praktisch is om een volledig semester te gaan. Je kunt dan je hele minorruimte vullen met een buitenlandminor voor 30 ec. Je mag ook een buitenlandminor van 15 ec volgen. Of, als je meer dan 15 ec aan onderdelen van een buitenlandse universiteit kiest, maar minder dan 30, kun je de studiepunten die je meer dan 15 ec doet, combineren met bijv. onderdelen van de RU en daar dan een vrije minor van maken van 15 ec.  Zie de regelgeving elders in deze gids. Je kunt dan vakken afsluiten met een tentamen en studiepunten behalen in het buitenland. Vanzelfsprekend moet de examencommissie van je opleiding vooraf goedkeuring geven aan de invulling van je minor(en). Alleen dan is de verzilvering van de in het buitenland gehaalde studiepunten gegarandeerd.

Het verblijf in het buitenland wordt door de meeste studenten in de bachelorfase van de studie ingepland. Hiervoor wordt vaak de minorruimte gebruikt. Bepaalde opleidingen geven je ook de gelegenheid om sommige (verplichte) majorvakken in het buitenland te doen. Eventueel kun je ook nog tijdens je masteropleiding naar het buitenland. In de tweejarige research masters wordt dit zelfs sterk aanbevolen.

Wil je meer informatie over studeren in het buitenland neem dan contact op met Mw. M. van Gerven (024-3611186), internationaloffice@let.ru.nl of teken je online in voor het spreekuur via de site www.ru.nl/letteren/buitenland. Heb je vragen over het plannen van je buitenlandverblijf in je curriculum, dan kun je contact opnemen met je studieadviseur. Wanneer je besluit een buitenlandminor te gaan doen, dien je je officieel via Osiris aan te melden en het online inschrijfformulier op de website van de Faculteit Letteren in te vullen (www.ru.nl/letteren/buitenland). Hier vind je tevens de deadlines, verdere aanmeldprocedure, een stappenplan en ervaringsverslagen.