Zoek in de site...

Stagemogelijkheden/bachelorscriptie bij onderzoeksafdelingen

Aan het einde van de bacheloropleiding schrijf je de bachelorscriptie. Hierin laat je zien dat je

  • een probleem kan kiezen en inperken;
  • een bijpassende onderzoeksvraag kan formuleren;
  • een combinatie van (in de bacheloropleiding aan de orde gekomen) wetenschappelijke methoden en/of technieken kan selecteren om het probleem op te lossen;
  • de resultaten helder kan weergeven en kan reflecteren op het oplossingsproces.

Aan het begin van elk semester bestaat de mogelijkheid om te starten met je bachelorproject (let op: je moet wel eerst de cursus Onderzoeksmethoden hebben afgerond). Het onderzoek en het schrijven van de scriptie zul je doen onder begeleiding van een docent. De coördinator van de bachelorscriptie kan je helpen een onderwerp en begeleider te vinden, maar je kunt ook zelf nadenken over welk onderzoeksgebied je interesseert.

Docenten van de opleiding Informatica zijn verbonden aan het onderzoeksinstituut ICIS , dat drie onderzoeksafdelingen  heeft: Digital Seciurity (DiS), Data Science (DaS) en Software Science (SwS). Om een indruk te krijgen van de thema's die bij deze afdelingen centraal staan en de specifieke expertise van docenten, kun je een kijkje nemen op deze website. De bachelorscriptie is over het algemeen niet gekoppeld aan een bedrijfsstage.