Zoek in de site...

Studievereniging

Studievereniging Marie Curie

Marie Curie is een studievereniging (niet te verwarren met studentenvereniging) voor alle studenten van de opleiding Natuur- en Sterrenkunde, met het voornaamste doel studenten met elkaar in contact te laten komen.
  • Zo hebben we samen met twee andere studieverenigingen van de faculteit een kantine. Hierin worden in de pauze tosti's en gedurende de hele dag repen, blikjes drinken, koffie, thee en andere versnaperingen tegen studentvriendelijke prijzen verkocht. Maar bovenal kun je hier voor, tussen en na je colleges gezellig praten met je studiegenoten, studeren met een relaxed muziekje, lekker onderuit hangen op een van de banken of een krantje lezen. Hier vindt ook elke donderdagmiddag een biermiddag plaats, wat even lekker de week breekt.
  • Daarnaast organiseren we een keur aan activiteiten, voor ieder wat wils.
  • Natuurlijk is er ook aandacht voor wat meer studiegerelateerde activiteiten.
  • Tevens bestaat de mogelijkheid om via Marie Curie vier keer per jaar de benodigde studieboeken te bestellen, zonder leveringskosten te hoeven betalen en met een laagsteprijsgarantie voor de in de studiegids genoemde boeken. De 1e jaars boeken kunnen tijdens de introductie per computer bij BoekenService besteld worden en op de eerste collegedag afgehaald worden op het Biologie Practicum op de eerste etage.
  • Marie Curie heeft ook haar eigen verenigingsblad, Impuls genaamd.
  • Elk jaar vindt er een studiereis plaats waar ook studiepunten voor staan. Afgelopen jaren zijn we naar Japan, Midden-Europa, Amerika, Rusland, Scandinavië, Canada, China, en Spanje geweest.

Mocht bovenstaande je nog niet over de streep hebben getrokken: lidmaatschap kost je slechts 10 euro, maar is (natuurlijk) niet verplicht. In de praktijk blijkt echter meer dan 90% van de studenten Natuur- en Sterrenkunde lid te zijn. Dus, wil je op een ongedwongen en gezellige manier je medestudenten leren kennen, word dan lid! Heb je naar aanleiding van dit stukje vragen of opmerkingen of wil je meer weten? Meer informatie kun je hier vinden of stuur een email naar bestuur@marie-curie.nl.

Het Mariebestuur