Zoek in de site...

Programma B3

Kerncurriculum (groene en roze vakken):

Het onderwijsprogramma van het tweede en derde jaar bestaat uit een verplicht kerncurriculum natuur- en sterrenkunde dat aangevuld wordt met een keuzeprogramma.
De verplichte cursussen Filosofie & Ethiek en Schrijfvaardigheid kunnen naar keuze op verschillende momenten worden gevolgd. Deze vakken staan daarom weergegeven in het roze.

Keuzeruimte (gele en grijze vakken):

In het bachelorprogramma natuur- en sterrenkunde zit in totaal 39 ec aan keuzeruimte.

Om de nominale studielast van 15 ec per kwartaal te halen, dienen de verplichte cursussen uit het kerncurriculum aangevuld te worden met keuzecursussen. Dit kan met een minor of met losse keuzecursussen. De geelgekleurde vakken zijn vakken die onderdeel uitmaken van de verdiepingsminor natuurkunde of de verdiepingsminor sterrenkunde.
De grijze vakken zijn los te kiezen keuzevakken binnen de natuurkundebachelor.

Let op: vanwege technische redenen zijn de cursussen in onderstaand plaatje niet aanklikbaar. Ga voor een versie waar de cursussen aanklikbaar zijn naar deze link, of zoek de cursus die je wilt bekijken op in de cursuslijst.

NS_3
*
Bachelor Portfolio-opdrachten zijn verspreid over de 3 jaren van de bacheloropleiding; afronding vindt plaats in jaar-3, zie vakbeschrijving
.