Zoek in de site...

Zelfmanagement en Studievaardigheden

Toe aan een effectieve studieaanpak? Ben je het beu om telkens goede voornemens te maken die je niet realiseert? Je buik vol van soggen? Meld je dan aan voor de cursus  zelfmanagement & studievaardigheden.

De cursus zelfmanagement & studievaardigheden helpt je om de vicieuze cirkel - goede voornemens, uitstel, slechte studieresultaten en motivatieverlies - te doorbreken. Je leert wat jij nodig hebt om je aan je goede voornemens te houden en tot goede studieresultaten te komen. Hierbij zul je een hoop herkenning en ondersteuning ervaren van je medestudenten in de groep. Je leert plannen, efficiënt informatie verwerken, prioriteiten stellen in vrije tijd en studie, een negatief zelfbeeld doorbreken en contacten leggen die voor je studie van belang zijn. Vooral leer je om je eigen, effectieve manier van studeren te vinden.

Deze cursus is in tegenstelling tot de cursus bij de Dienst Studentenzaken speciaal gericht op studenten van de Bèta faculteit.

Praktische informatie
De cursus bestaat uit zes wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur en is gratis. Elke groep bestaat uit maximaal vijftien deelnemers. Wil je meer weten van deze cursus of heb je andere vragen, neem dan gerust contact op met één van de studieadviseurs.

Start eerstvolgende cursus:

De volgende cursus start in het vierde kwartaal van dit studiejaar (2016/2017) De cursus zal plaatsvinden op de dinsdagen van 18:00 tot 19:30 uur. Bij genoeg aanmeldingen begint de cursus op dinsdag 2 mei 2017. Als je wilt deelnemen, maak dan een afspraak in mijn agenda (Maike Becks) via de Student Service Balie, voor een intake/kennismaking of stuur een email naar: Maike.becks@science.ru.nl.
Tijdens het intakegesprek kijken we of de cursus voor jou de geschikte optie is.

Dienst Studentenzaken

Aanvullend op het aanbod binnen de opleiding, kun je als student ook bij de Dienst Studenten Zaken (DSZ) terecht voor diverse cursussen en individuele trajecten in:

  • Studievaardigheden.
  • Persoonlijke effectiviteit.
  • Loopbaanplanning.

Zoek je ondersteuning bij Strategisch studeren, bij Zelfmanagement of bij Studiestress of Assertiviteit? Op de website van DSZ vind je een overzicht van alle ondersteuningsvormen.

Inschrijven kan bij de DSZ-balie, Comeniuslaan 4.