Zoek in de site...

Huygenscolleges

De Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica is een brede faculteit met disciplines die reiken van informatieopslag in het genoom tot de structuur van de kosmos. Om de student te laten profiteren van deze brede rijkdom aan kennis biedt de faculteit dit jaar voor het laatst op de maandagavond, een zg. Huygenscollege aan. Een Huygenscollege bestaat uit een serie hoorcolleges, aangevuld met werkcolleges. Voorwaarden voor een succesvolle afronding zijn volledige deelname aan zowel hoor- en werkcollege én het behalen van de toets.

Laatste keer

In collegejaar 2016-2017 wordt er voor de laatste keer een Huygenscollege georganiseerd. Na dit collegejaar zullen ze niet meer terugkeren in het aanbod.

Aantekening bèta plus bij je diploma

Je kunt een of meer Huygenscolleges volgen in de vrije ruimte binnen je programma.

De Huygenscollege's zijn ook extra-curriculair te volgen. Als je minstens 6 van de in totaal 8 cursussen met succes hebt afgerond, kan je een speciale bèta plus aantekening aanvragen bij je bachelordiploma.

Indien je als gevolg van het afbouwen van de Huygenscollege's, minstens 4 Huygenscolleges extracurriculair hebt kunnen volgen en je wilt toch in aanmerking komen voor de beta-plus aantekening, dan kan je contact opnemen met I.devries@math.ru.nl. In overleg met jouw studieadviseur stellen we een passend alternatief voor, waarbij de vice-decaan als eindverantwoordelijke voor de Huygenscollege's uiteindelijk een besluit neem. Je moet de beta-plus aantekening in collegejaar 2016-2017 aanvragen.
(Heb je 3 of minder Huygenscollege's gevolgd, kom je niet voor deze regeling in aanmerking.)