Zoek in de site...

Studeren in het buitenland

Tijdens het eerste semester van het derde bachelorjaar culturele antropologie en ontwikkelingsstudies kun je een half jaar studeren aan een universiteit in Europa of daarbuiten. Het is mogelijk om de 2 theoretische vakken van je verplichte programma te vervangen door vakken behaald aan een universiteit in het buitenland.

Universiteiten in het buitenland
Wie tijdens de studie een periode aan een buitenlandse universiteit wil studeren, moet zelf initiatieven nemen om het te regelen. Je moet rekening houden met een voorbereidingstijd die start in januari van het jaar dat je naar het buitenland gaat. Via het Erasmusprogramma zijn er mogelijkheden voor uitwisseling binnen Europa en er zijn allerlei samenwerkingsovereenkomsten met universiteiten buiten Europa. De plaatsen waar je naar toe kunt zijn te vinden op de website van Radboud International www.ru.nl/radboudinternational waar je per faculteit kunt zien wie met welke universiteit samenwerkt.

De bacheloropleiding culturele antropologie en ontwikkelingsstudies heeft met een aantal universiteiten in het buitenland een uitwisselingsovereenkomst. In Europa zijn dat universiteiten in Finland, Noorwegen, Spanje en Italië, buiten Europa zijn dat Uganda, Zuid-Afrika, Ghana en Mexico. Je kunt ook in het buitenland studeren via het uitwisselingsprogramma van andere vakgroepen en faculteiten, mits daar plaats is. Daarnaast zijn er andere programma’s zoals het International Student Exchange Program (ISEP) in de VS waar je gebruik van kunt maken.

Zie www.radboudnet.nl/studentencaos voor een stappenplan hoe een keuze voor een minor in het buitenland te regelen. Er is een universitair breed Radboud International van de Radboud Universiteit met uitgebreide informatie, ervaringen en tips voor studeren in het buitenland. De Faculteit Sociale Wetenschappen heeft haar eigen International Office www.ru.nl/ioss, waar Patrick Beckers de uitwisseling met buitenlandse universiteiten coördineert. Contactpersoon voor antropologie en ontwikkelingsstudies is mw.dr.F. van Driel, coördinator internationalisering, E-mail: F.vandriel@maw.ru.nl. Bij haar is vooral inhoudelijke informatie over uitwisseling, bv. over cursusmogelijkheden, te verkrijgen.