Zoek in de site...

Inschrijven voor een cursus of tentamen

Inschrijven voor regulier onderwijs

Tijdens de Educatieve Master volg je alle colleges van de onderwijslijnen Algemene Didactiek en Professionele Persoonlijke Ontwikkeling. Binnen de onderwijslijn Vakdidactiek volg je het schoolvak van jouw keuze.

Voor al het reguliere onderwijs word je ingeschreven door de studentenadministratie van de Radboud Docenten Academie. Je hoeft dat zelf niet te doen. Met deze inschrijving krijg je toegang tot de bijbehorende Blackboard-courses.

Inschrijven voor keuzecursussen

Voor keuze-onderdelen schrijf je jezelf in via OSIRIS. Je krijgt bericht wanneer de inschrijfperiode voor de keuze-onderdelen opengesteld wordt.

De keuzecursussen zijn:

Een lijst van alle cursussen vind je in het cursusoverzicht.

Inschrijven voor tentamens

Voor de eerste gelegenheid van ieder tentamen word je automatisch ingeschreven. Voor de herkansing (tweede gelegenheid) van een tentamen, dien je je in te schrijven via het studentregistratiesysteem OSIRIS. Om je in te kunnen schrijven, heb je de code nodig die bij ieder tentamen staat aangegeven. Inschrijven kan tot uiterlijk één week voor de herkansingsdeadline van het betreffende tentamen. Let op: voor een aantal herkansingen is de periode waarin je je kunt inschrijven heel kort. Tijdig inschrijven voor een herkansing is je eigen verantwoordelijkheid.

Raadpleeg ook de tentamenhandleiding die je aan het begin van de opleiding ontvangt. Daar vind je alle informatie over de tentamens.

RU-account

Met het RU-account krijg je toegang tot de digitale voorzieningen van de Radboud Universiteit, waaronder pc-toegang, netwerk-toegang en allerlei onderwijsondersteunende systemen zoals OSIRIS en Blackboard. Je RU-account bestaat uit je studentnummer en een wachtwoord. Kijk hier voor meer informatie over je RU-account.

OSIRIS

De Radboud Universiteit werkt met het studentinformatiesysteem OSIRIS. In dit systeem houdt de studentenadministratie van de Radboud Docenten Academie de studievoortgang bij van alle ingeschreven studenten. Elk (nieuw) tentamenresultaat kun je hierin vinden. Daarnaast gebruik je OSIRIS om je in te schrijven voor keuze-onderdelen en herkansingen.
OSIRIS Student is bereikbaar via de studentenportal of via www.ru.nl/osiris.

Blackboard

Blackboard is de elektronische leeromgeving van de Radboud Universiteit. Je vindt er informatie over de cursussen waarvoor je bent ingeschreven, opdrachten of inleverpunten.