Zoek in de site...

Excursies

Excursie Religie en Beleid

Woensdag 19 april ging een groep (aankomend) studenten van Religie en Beleid op excursie naar Den Haag. Zij bekeken religie vanuit de verschillende invalshoeken van de overheid, politieke partijen en maatschappelijke organisaties. Ze spraken o.a. Paul van Sasse van Ysselt van Constitutionele Zaken en Wetgeving, Pieter Jan Dijkman, directeur van het Wetenschappelijk Instituut van het CDA en Joep van Zijl, directeur Cordaid Nederland. Daarnaast kregen ze een rondleiding door de Eerste Kamer onder leiding van hoogleraar Sophie van Bijsterveld.

excursie1

Kloostertweedaagse

Op 29 en 30 mei organiseerden Ignace de Haes en Thomas Quartier de unieke tweedaagse Op verhaal komen in de Sint-Willibrordsabdij in Doetinchem. Via een bijzondere combinatie van storytelling en spiritualiteit kunnen studenten op zoek gaan naar hun eigen verhaal om zo te zien waar je talenten en mogelijkheden liggen. De tweedaagse is volledig verzorgd met overnachting, ontbijt, lunch en avondeten, en wordt wegens succes herhaald in september 2017.

excursie2

Buitenlandminor Randen van Europa

Onder begeleiding van Evert van der Zweerde, Hans Schilderman en Gert Borg vertrokken negen studenten drie weken naar Athene en Caïro om daar onderzoek te doen naar politiek, religie en de relatie tussen de twee in een Europese en Islamitische context. Vol mooie ervaringen en bijzondere verhalen kwamen ze terug in Nijmegen.

P5010021