Zoek in de site...

Radboud Honours Academy

De Radboud Honours Academy biedt gemotiveerde en getalenteerde studenten van de Radboud Universiteit de kans om naast hun reguliere studie een extra en uitdagend programma te volgen. Er zijn honoursprogramma’s voor propedeuse-, bachelor- en masterstudenten.

Honoursprogramma voor propedeusestudenten Studenten kunnen direct in hun eerste jaar al ervaren wat de Radboud Honours Academy te bieden heeft. Speciaal voor propedeusestudenten is er een aantrekkelijk programma samengesteld. Hier ontmoet je studenten van verschillende opleidingen. Je verdiept je in de relatie tussen media en diverse wetenschapsgebieden en je gaat op zoek naar het hart van en voor jouw vakgebied. Het programma bestaat uit twee cursussen van elk zeven avondbijeenkomsten. In een kleine groep van maximaal vijftien studenten maak je kennis met toponderzoekers van verschillende wetenschappelijke disciplines. Het programma begint omstreeks november zodat je eerst een goede start kunt maken bij je reguliere opleiding. De extra studiebelasting is ongeveer 12,5% bovenop je  reguliere studie. De sollicitatiedeadline is 1 oktober 2016.

Honoursprogramma's voor bachelorstudenten Jaarlijks worden de beste eerstejaarsstudenten van elke opleiding uitgenodigd om te solliciteren naar een plaats binnen een honoursprogramma voor bachelorstudenten. Je kunt in de bachelorfase kiezen tussen het disciplinaire programma van je eigen faculteit of het interdisciplinaire honoursprogramma voor alle bachelorstudenten. De extra studiebelasting bovenop je reguliere studie bedraagt 25%.

Disciplinair Honoursprogramma Het Radboud Honours Programme Medical Sciences richt zich op studenten geneeskunde, biomedische wetenschappen en tandheelkunde die naast hun reguliere bachelorprogramma nog ruimte hebben voor een extra uitdaging én een grote belangstelling hebben voor medisch onderzoek. In het tweede bachelorjaar start je eerst met een cursus English Proficiency. In de maanden daarna presenteren de onderzoeksinstituten en onderzoekers van het Radboudumc zich. Je maakt zo kennis met het onderzoek dat hier in huis gedaan wordt. Uiteindelijk maak je een keuze voor een eigen onderzoek uit een ruim aanbod aan projecten, om in je derde bachelorjaar zelf mee aan de slag te gaan. Dit mondt uit in een fulltime stage aan een gerenommeerd buitenlands onderzoeksinstituut van minimaal drie maanden in het voorjaar/zomer van je derde bachelorjaar.

Tot het programma worden jaarlijks 25 studenten toegelaten.

Interdisciplinair honoursprogramma Bij het interdisciplinaire honoursprogramma heb je de mogelijkheid om over de grenzen van je eigen vakgebied heen te kijken. Het programma voor bachelorstudenten duurt 1 ½  jaar. In het eerste jaar volg je drie cursussen. Het tweede studiejaar staat in het teken van een denktank en een daaraan gekoppelde cursus. Je krijgt intensief onderwijs van inspirerende docenten over zaken als  sterrenkunde, geluk of de relatie tussen kunst en wetenschap. De cursussen en denktanks zijn kleinschalig van opzet. Interactieve colleges worden afgewisseld met studiedagen en excursies. In de denktank ga je aan de slag met een concrete opdracht van organisaties als Politie Oost-Gelderland, Stichting Kiemt of de Liberation Route. De sollicitatiedeadline is 16 mei 2016.

Honoursprogramma voor masterstudentenOok voor masterstudenten biedt de Radboud Honours Academy een extra uitdaging. Met studenten van andere opleidingen werk je samen in een vaak internationaal georiënteerde denktank.  Voor een externe partij verricht je onderzoek naar een maatschappelijk actueel vraagstuk. Daarbij maak je zelf een onderzoeksplan en ga je actief op zoek naar bronnen in binnen- en buitenland. Afhankelijk van het belang van je onderzoek werk je toe naar bijvoorbeeld een beleidsrapport of wetenschappelijk artikel. Het samenwerken in een denktank geeft je inzicht in de waarde van andere disciplinaire en nationale perspectieven bij de bestudering van complexe vraagstukken. Het programma duurt één collegejaar met een studiebelasting van ongeveer 25% van een reguliere master. De sollicitatiedeadline is 6 juni 2016.

Honours ScholarshipsWil je naast je reguliere studie naar het buitenland om extra onderzoek te doen in een internationaal hoog aangeschreven laboratorium of onderzoeksinstituut? Dan kun je een Honours Scholarship aanvragen. Door de confrontatie met internationale toponderzoekers binnen je eigen wetenschappelijke discipline krijg je de mogelijkheid om nog verder de diepte in te gaan en je voor te bereiden op een wetenschappelijke carrière. Om in aanmerking te komen voor een beurs moet je een gedegen onderzoeksvoorstel indienen dat door een commissie wordt beoordeeld. De duur van je buitenlandverblijf moet minimaal 8 weken zijn. Er zijn per jaar twee sollicitatiedeadlines: 1 mei en 1 oktober 2016.

Meer informatie Meer informatie over de programma's vind je op de website. Je kunt ook een afspraak maken om langs te komen bij een programmaregisseur.

Radboud Honours Academy Erasmusplein 1, begane grond, kamer 0.01

Telefoon: 024-3615955 E-mail: honours@honours.ru.nl Website: ru/honoursacademy