Zoek in de site...

7.7 Stichting Hippocrates College Noviomagensis

Het Hippocrates College Noviomagensis, kortweg ‘Stichting Hippocrates' genaamd, is een stichting die zicht richt op het verkleinen van de afstand tussen de medisch specialist en de medisch student. Dit proberen wij te bereiken door ongeveer 10 keer per jaar een meeting te organiseren, waarin een bepaald thema cq. medisch specialisme centraal staat. Hierbij kun je denken aan plastische chirurgie, cardiologie of een thema-avond ‘gerichter naar jouw toekomstig specialisme' over het kiezen van een specialisme en in opleiding komen.

Tijdens een meeting komen meerdere sprekers langs om wat over het thema of specialisme te vertellen. Dit zijn meestal het betreffende afdelingshoofd of een ander staflid, een assistent in opleiding en/of een onderzoeker in het betreffende vakgebied. Zij komen spreken over allerlei belangrijke, interessante, leuke en minder leuke kanten van het specialisme. Zo komen bijvoorbeeld de gemiddelde week van een specialist, de toelatingseisen tot de opleiding, wetenschappelijk onderzoek op de afdeling en de balans tussen werk en privé aan de orde. Na afloop van de meeting wordt er een gezellige borrel gehouden, waarbij je de kans krijgt om je overgebleven vragen aan de sprekers te stellen.

Onze meetings vinden een keer per maand plaats in de Hippocrateszaal of in een andere zaal op de medische faculteit en beginnen om 19.30 uur. Het onderwerp, de locatie en de datum van de meeting worden bekend gemaakt via de nieuwsbrief, het bord in de Lammerszaal, posters op de faculteit, onze website en op onze facebookpagina. Kaartjes kun je via onze website reserveren en kosten €1,- inclusief iets te drinken/eten in de pauze en de borrel achteraf (aan de deur kosten ze €2,-).

Wil je meer te weten komen over jouw favoriete specialisme of wil jij je oriënteren op de verschillende specialismen? Kom dan langs, like onze pagina op facebook om altijd op de hoogte te blijven van de geplande meetings of neem contact met ons op!

Hopelijk tot ziens bij onze meetings!

Stichting Het Hippocrates College Noviomagensis

Geert Grooteplein Noord 21 - MFVN-kamer

6525 EZ Nijmegen

Fax: 024-3613586

Contact: contact@stichtinghippocrates.nl

Website: www.stichtinghippocrates.nl