Zoek in de site...

8.3.2 Radboud International

Radboud International van de Radboud Universiteit adviseert en ondersteunt het college van bestuur en de faculteiten ten aanzien van het universitaire internationaliseringsbeleid. Dit betekent onder andere het stimuleren van de samenwerking met internationale academische partners, het beheren van mobiliteitsprogramma's en de begeleiding en opvang van buitenlandse gasten, buitenlandse medewerkers en buitenlandse studenten.

Studenten kunnen er terecht voor meer informatie over studeren en stage lopen in het buitenland en de beurzen die hiervoor beschikbaar zijn

Bereikbaarheid
Bezoekadres:     Houtlaan 4
Open:                op werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur.
Tel:                   024-3616055
Email:               radboudinternational@ru.nl
Website:           www.ru.nl/radboudinternational

Studie en stage in het buitenland

Waarom naar het buitenland?
De wereld wordt steeds kleiner en grenzen vervagen. Het buitenland komt dichterbij, al was het alleen al door de razendsnelle ontwikkelingen op het gebied van communicatie. Of je nu een wetenschappelijke carrière nastreeft of kiest voor het bedrijfsleven, overal zul je gedwongen worden om in te spelen op internationale ontwikkelingen. Steeds meer studenten trekken hieruit de conclusie dat een periode van studie of stage in het buitenland van nut zou kunnen zijn. Tijdelijk verblijf in het buitenland kan namelijk veel betekenen voor je persoonlijke ontwikkeling, je studie en niet te vergeten je toekomstperspectief.

Voorbereiding
De mogelijkheden voor een verblijf in het buitenland zijn bijna onbegrensd. Natuurlijk gaat het niet allemaal vanzelf, je moet er echt wel wat voor doen. Maar ... waar een wil is, is een weg! En wij helpen je er graag bij. Alle informatie die je nodig hebt om je vertrek naar het buitenland goed voor te bereiden, is te vinden in het stappenplan van Radboud International. Op de website vind je onder Beurs- en landeninformatie een overzicht van alle programma's waarmee je in het buitenland kan studeren. Eén van de programma's waar studenten het meest gebruik van maken, is het Erasmus-programma.

Voor meer informatie over je verblijf in het buitenland, studentenorganisaties en praktische informatie kun je ook kijken bij de pagina Studie of Stage in het buitenland op de website van Radboud International.

Facultair International Office

Onze faculteit heeft ook een eigen Radboudumc International Office. Informatie over buitenlandmogelijheden, specifiek voor studenten van onze faculteit, is te vinden op de website van het Rabdoudumc International Office (zie ook § 6.1.2).