Minor ter voorbereiding op de instroom in de master Communicatiewetenschap
Een minor/bijvakken voor studenten van andere opleidingen met een interesse in Communicatiewetenschap
Bijvakken
Studenten van andere opleidingen en met een interesse in Communicatiewetenschap kunnen keuzevakken volgen of, als zij interesse hebben in de master, een voorbereidende minor volgen. Niet alle vakken kunnen als keuzevak gevolgd worden.
Voor onderstaande propedeusevakken gelden geen toelatingsvoorwaarden:
- SOW-CWB1001 Inleiding in de communicatiewetenschap 6 ec
- SOW-CWB1009 Medialeer 6 ec
Voor het volgen van een theorie- of veldvak communicatiewetenschap uit B2 of B3, zoals die hieronder vermeld staan, geldt als toelatingsvoorwaarde dat de student een propedeuse behaald moet hebben.
Desgewenst kunnen studenten een pakket samenstellen tot de minoromvang binnen het eigen curriculum:
Theorievakken:
- SOW-CWB2004 Theorieën over mediaboodschappen 6 ec
- SOW-CWB2018 Theorieën over media-effecten 6 ec
- SOW-CWB3001 Theorieën over mediagebruik 6 ec
Veldvakken:
- SOW-CWB2002 Communicatie en informatie 6 ec
- SOW-CWB2006 Communicatie en cultuur 6 ec
- SOW-CWB3002 Media in maatschappelijke context 6 ec
- SOW-CWB2016 Communicatie en beïnvloeding 6 ec
Studenten moeten zich via OSIRIS inschrijven voor een cursus.
Voorbereidende minor voor instroom in master Communicatiewetenschap
In principe kan voor (bijna) elke wo-bacheloropleiding een voorbereidende minor worden gevolgd waarmee je samen met je bachelordiploma toelaatbaar bent tot de master Communicatiewetenschap. Afhankelijk van de inhoud van je bacheloropleiding wordt de samenstelling van de minor bepaald.
Je kunt deze minor doen in de vrije ruimte/minorruimte van je eigen bacheloropleiding of als extra vakken tijdens je bachelor/master. Ook is het mogelijk om de cursussen als pre-master te volgen. Dit geldt voor studenten die al een bacheloropleiding hebben afgerond en geen inschrijving aan een onderwijsinstelling meer hebben.
Als je een aan Communicatiewetenschap verwante wo-bacheloropleiding volgt, dan is de voorbereidende minor al vastgelegd. Tot de relevante wo-bacheloropleidingen worden gerekend:
- Sociologie
- Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie
- Pedagogische Wetenschappen
- Onderwijskunde
- Psychologie
- Communicatie- en Informatiewetenschappen
Staat jouw opleiding er niet bij? Dan zal de examencommissie vaststellen hoe de voorbereidende minor in jouw geval eruitziet.
Toelating voorbereidende minor
Wil je een voorbereidende minor doen of weten hoe die er in jouw geval uitziet? Stuur dan onderstaande stukken naar de studieadviseur:
1. Het aanvraagformulier voorbereidende minor masterspecialisatie Communicatiewetenschap (pdf, 196 kB)
2. Een formele (voorlopige) cijferlijst
3. Een overzicht van alle verplichte vakken en vrije keuzevakken uit je bachelor met daarbij opgenomen (klikbare) linkjes naar inhoudelijke cursusbeschrijvingen uit bijvoorbeeld de studiegids (dit geldt niet voor studenten met een verwante opleiding).
De examencommissie bepaalt vervolgens op welke wijze je toelaatbaar bent en welke voorbereidende minor je moet volgen. Je krijgt dan toestemming om deel te nemen aan de
voor jou vastgestelde voorbereidende minor.
Vervolgens kun je je volgens de onderstaande procedure inschrijven voor de specifieke cursussen die onderdeel zijn van de minor. Tevens word je geïnformeerd als er een mastervoorlichting is.
Inschrijving
1) Bachelorstudenten van de Radboud Universiteit
Schrijf je via Osiris in voor de afzonderlijke cursussen. Informatie over de cursussen vind je in de studiegids. Informatie over het rooster vind je via de cursusbeschrijving in de studiegids of via de roostersite. Heb je vragen over je inschrijving voor cursussen en tentamens, dan kun je terecht bij het Onderwijs Service Punt (OSP):
Spinozagebouw A.01.07
(024) 361 61 63
osp@socsi.ru.nl.
2) Bachelorstudenten van een andere universiteit
Om (na je toelating) vakken te kunnen volgen bij de opleiding Communicatiewetenschap moet je eerst ingeschreven staan als bijvakstudent aan de Radboud Universiteit. Inschrijven doe je via Studielink. Informatie hierover vind je op deze site. Wanneer je ingeschreven bent, kun je je voor de afzonderlijke cursussen inschrijven zoals hierboven beschreven.
Meer informatie
Heb je vragen? Neem dan contact op met de studieadviseur.