Zoek in de site...

Stageplaatsing

Hoe het is om een docent te zijn, ervaar je het beste in de praktijk. Om jou optimaal voor te bereiden op die dynamische en veelzijdige baan, loop je daarom tijdens je Educatieve Minor stage op een school voor voortgezet onderwijs.

Pilot stageplaatsing

Voorheen werden de stageplaatsen geregeld door Bureau Extern, een onafhankelijk stagebureau dat gehuisvest is op de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN). Dit studiejaar (2018-2019) starten we met een pilot waarbij de Radboud Docenten Academie zelf voor al haar studenten een stageplaats regelt. Het is in de regel niet de bedoeling dat je zelf een stageplaats zoekt.

Hoe vraag ik een stageplaats aan?

Zodra je je hebt aangemeld voor onze opleiding, nodigen we je per mail uit om een profiel aan te maken in onze online stagetool. In de stagetool kun je schoolprofielen bekijken en het proces van je stageplaatsing stap voor stap volgen. In je persoonlijke profiel kun je aangeven in welke specifieke regio en het type school (met een bepaalde levensovertuiging, opvoedingsmethode of onderwijsmethode) je geïnteresseerd bent. In onderstaande kaart kun je zien met welke scholen we samenwerken.

Vragen?

Met alle vragen over stageplaatsing kun je terecht bij Laura Wieseman via stage@docentenacademie.ru.nl.