Zoek in de site...

Programma B2

In het eerste en tweede semester van het tweede bachelorjaar volg je cursussen voor het verplichte, filosofische majorgedeelte op verdiepend niveau. Er staan een aantal 'grote' teksten uit de geschiedenis van de filosofie centraal. In de meeste gevallen zijn de teksten gekozen rond een thema, in andere gevallen gaat het om klassieke teksten op een bepaald filosofisch vakgebied. In een filosofiepracticum (Project) verdiep je je kennis en vaardigheden op het gebied van filosofisch onderzoek doen en het mondeling en schriftelijk presenteren van de onderzoeksresultaten.

Het tweede semester omvat ook een minorgedeelte (15 EC) dat je kunt invullen met zowel niet-filosofische als filosofische minoren, of met een combinatie van beide.

Semester Cursus Cursuscode

Studielast (aantal EC)

Semester 1

Grote teksten geschiedenis van de filosofie

FTR-FIBA203 5

Grote teksten fundamentele filosofie 1

FTR-FIBA208 5

Grote teksten taal en cognitie 1

FTR-FIBA210 5

Grote teksten praktische filosofie 1

FTR-FIBA206 5
Project FTR-FIBA205 10
Semester 2 Grote teksten filosofie taal en cognitie 2 FTR-FIBA211 5
Grote teksten fundamentele filosofie 2 FTR-FIBA209 5
Grote teksten praktische filosofie 2 FTR-FIBA207 5
Vrije keuze uit minoraanbod* 15 EC
Totaal 60 EC

* Studenten die vóór 2017-2018 begonnen zijn aan hun opleiding, mogen naast het Core Curriculum 3 minoren van elk 15 EC kiezen (een extra minor in het 2e semester van het 2e jaar in plaats van de Grote teksten cursussen), maar worden geadviseerd het aangepaste programma te volgen.