Zoek in de site...

Stageminor Letteren

Betrokken opleiding: Alle letterenopleidingen
Minorcoördinator:

drs. Evelyne Fruit
www.ru.nl/careerservicearts

Toegankelijk voor: Studenten van alle opleidingen van de Faculteit der Letteren
Ingangseisen: Voor de stageminor geldt dat tenminste de propedeuse is behaald
Periode:

1-4
Neem minimaal 3 maanden voor aanvang van de stage contact op met de stage coördinator Evelyne Fruit. Je kunt je via de website intekenen voor het spreekuur.

Inhoud

Wil je al tijdens je studie praktijkervaring opdoen in jouw vakgebied? De stageminor biedt dan een mooie uitkomst. Gedurende een aantal maanden verricht je specifieke werkzaamheden binnen een organisatie. De stage is een geschikte manier om het werkveld te verkennen, theorie in de praktijk te brengen en inzicht te krijgen in je eigen kwaliteiten en tekortkomingen. Na afloop van de stageminor weet je meer over je eigen capaciteiten, wensen en ambities. Daarnaast scannen werkgevers cv’s op dergelijke praktijkervaring: met de stageminor op je diploma heb je een streepje voor op de concurrentie.

Hoe lang duurt een stage?
Je loopt minimaal 420 uur (15 EC) stage. Dit komt neer op ongeveer drie maanden fulltime, maar het is mogelijk om de uren over een langere termijn te spreiden. De precieze begin- en einddatum stel je in overleg met de stageorganisatie vast.

Hoe vind ik een stage?

Op de website van Career Service Arts is een database te vinden, gevuld met stages die aansluiten bij Letterenstudenten, en ook op de Facebookpagina worden mooie stagevacatures gedeeld. Mocht je jouw ideale stage daar niet kunnen vinden, helpt de stagecoördinator je graag bij het zoeken naar een passende stageplaats. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf een stage te vinden. Er is veel mogelijk, zolang de stage maar in de lijn ligt van je opleiding en het niveau passend is.

Stage in het buitenland
Het is binnen de stageminor ook mogelijk om stage te lopen in het buitenland. In principe verloopt de procedure hetzelfde als voor een stage in Nederland, maar voor specifieke vragen over beurzen word je doorverwezen naar het International Office.

Ondersteuning Career Service Arts
Het is zaak om een gevonden stage tijdig te melden bij de stagecoördinator. Dit doe je door het goedkeuringsformulier op de website in te vullen en je via Osiris voor de stageminor in te schrijven. Na goedkeuring van de aanvraag maakt Career Service Arts het stagecontract op. Binnen 14 dagen ontvang je het contract en de naam van je docentbegeleider.

Career+
De afdeling Career Service Arts biedt echter meer. Zij begrijpen als geen ander dat een passende voorbereiding op een carrière essentieel is. Voor feedback op je sollicitatiebrief of cv/LinkedIn-profiel, bij specifieke vragen over de arbeidsmarkt of voor loopbaanadvies kun je dan ook altijd terecht bij één van de medewerkers. In samenwerking met opleidingen en studieverenigingen worden onder meer workshops georganiseerd. Dit is alles wordt gedaan binnen het professionele arbeidsmarktoriëntatietraject Career+.

Heb je behoefte aan meer informatie? Op de website van Career Service Arts is een complete en gedetailleerde handleiding te vinden, waarin onder meer het proces en de beoordeling aan bod komen. Neem ook zeker een kijkje op onze sociale kanalen.