Begeleiding tijdens je studie
Studieadviseurs
De studieadviseurs adviseren en informeren betrokkenen binnen de faculteit over alles wat met het onderwijs te maken heeft. Daarbij zorgen ze in het bijzonder voor jouw individuele studiebegeleiding. Wil je contact opnemen en/of een afspraak maken kijk dan op de contactpagina studieadviseurs Filosofie, Religiewetenschappen of Theologie.
Loopbaanoriëntatie
Bij de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen bieden we je naast een goede opleiding ook een goede voorbereiding op de arbeidsmarkt, zowel binnen als buiten het curriculum. Omdat we het belangrijk vinden dat je na je studie op een plek terecht komt die bij je past, begeleiden we je tijdens je studie bij de oriëntatie op je toekomstige loopbaan en bij het nemen van concrete stappen op de arbeidsmarkt.
Eerste en tweede jaar
Al in de eerste twee jaar van je opleiding ga je je oriënteren op je carrière, en je mentor en tutoren helpen je hierbij. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om de invulling van je minoren af te laten hangen van je oriëntatie op een loopbaan. Een andere manier waarop je je carrièrekansen positief kunt beïnvloeden is door ervaring op te doen in het buitenland, bijvoorbeeld als student aan een buitenlandse universiteit of via een stage.
Derde jaar
In het derde jaar volg je de Core Curriculumcursus Geesteswetenschappen en samenleving. In het onderdeel Academicus en werk ga je je oriënteren op de arbeidsmarkt en krijg je inzicht in je eigen wensen en mogelijkheden. Je gaat praktisch aan de slag met opdrachten en leert onder andere hoe je een goed cv opstelt, hoe je sociale media kunt gebruiken en hoe je het beste een sollicitatiegesprek kunt voeren. Aan het eind van het derde jaar heb je een loopbaangesprek, waarin we bespreken wat je met je bachelor gaat doen en op welke manier je loopbaan hier een rol bij speelt.
Vanaf het derde jaar word je ook door de Career Service van de Radboud Universiteit uitgenodigd om workshops te volgen op het gebied van loopbaanontwikkeling. Dat kan in de ‘Career Week’ die elk jaar in de maand maart plaatsvindt, maar de workshops worden ook gedurende de rest van het jaar aangeboden.
Master
In de meeste masteropleidingen bestaat de mogelijkheid om een stage te doen, wat een goede manier is om je te oriënteren op het werkveld. Tijdens je masteropleiding kun je een individueel advies krijgen over wat je na je opleiding zou kunnen doen. Daarnaast krijg je aan het eind van je opleiding een uitnodiging voor een afsluitend gesprek, waarbij de vraag of je uitzicht hebt op een baan van groot belang is. Tot een jaar na je afstuderen kun je nog gebruik maken van de FTR Career Service.
Contact
De Career Service officer is drs. Ignace de Haes. Op de website www.ru.nl/ftr/careerservice vind je alle informatie over loopbaanbegeleiding, workshops, vacatures en andere zaken betreffende loopbaanbegeleiding. Via deze site kun je ook een afspraak maken met de FTR Career Service, of neem contact op per e-mail: I.deHaes@ftr.ru.nl.