Zoek in de site...

Bachelor Geneeskunde

Duur: 3 jaar (180 EC), alleen in voltijd Start: september Voertaal: Nederlands Titel: Bachelor of Science (BSc) Croho-code (unieke opleidingscode): 56551  Beschikbare plaatsen (numerus fixus): 330

De aanmelddeadline voor collegejaar 2018-2019 is inmiddels verstreken. Aanmelden voor het collegejaar 2019-2020 kan vanaf 4 oktober 2018 in Studielink.

Tijdens de opleiding Geneeskunde in Nijmegen word je opgeleid tot basisarts. Centraal in het beroep van arts staat de zorg voor mensen. Daarna kies je voor een vervolgopleiding of specialisatie zoals huisartsgeneeskunde, kindergeneeskunde, neurologie of oogheelkunde.

Bachelor Geneeskunde, iets voor jou?

Je gaat Geneeskunde studeren omdat je geïnteresseerd bent in gezondheid en ziekte. Na drie jaar bachelor studeer je verder in de master. Deze duurt eveneens drie jaar. Daarna kies je voor een vervolgopleiding of specialisatie. De bekendste daarvan is huisarts. Een huisarts is breed georiënteerd en heeft veel basiskennis van ziekten, ziektebeelden, de oorzaken en de basisbehandelingen. Waar de kennis en kunde van een huisarts ophoudt, begint het werk van de specialist. Bijvoorbeeld de oogarts, neuroloog of chirurg. Ze zijn gespecialiseerd in een deelgebied van de geneeskunde. Werk jij graag met mensen en wil je iets voor anderen betekenen? Heb je een voorliefde voor exacte vakken en los je graag ingewikkelde vraagstukken op die te maken hebben met ziekte en gezondheid? Kijk of je voldoet aan de toelatingseisen en bekijk het studieprogramma van Geneeskunde.

Wil je meer weten over het onderzoek dat binnen deze opleiding wordt gedaan? Kijk dan op de onderzoekspagina met het thema infectieziekten en immunologie.

Video Geneeskunde - Radboud universiteit

Houd me op de hoogte van activiteiten