Zoek in de site...

Doelstellingen en vervolgopleidingen

Van basisarts naar specialist

Na zes jaar Geneeskunde ben je basisarts. Dan kun je solliciteren naar een vervolgopleiding. Er zijn 27 klinische specialismen. De studielengte van die specialismen varieert van vier tot zes jaar. Op de site van de KNMG vind je heel veel informatie over specialismen, sollicitatieprocedures en nog veel meer.

Masterspecialisaties na Geneeskunde

Werken in de wetenschap?

Als je geïnteresseerd bent in een wetenschappelijke loopbaan, kun je solliciteren naar een promotieplek: een tijdelijke aanstelling aan een universiteit om onderzoek te doen en een proefschrift te schrijven. Veel promovendi (of PhD studenten) verzorgen tevens onderwijs binnen hun vakgebied. Benieuwd naar het werk van jonge onderzoekers? Op het platform Faces of Science delen ze hun ervaringen in blogs en video's.

Andere mogelijkheden Als bachelor geneeskunde kun je onder bepaalde voorwaarden soms ook doorstromen naar een andere master, meestal via een pre-masterprogramma van een andere opleiding. Ook als basisarts zijn er natuurlijk andere vervolgopleidingen dan alleen binnen de geneeskunde. Kijk voor meer informatie in de studiegids van de betreffende opleiding (al dan niet aan de RU).

Honoursprogramma

Als studeren je goed afgaat en je op zoek bent naar extra mogelijkheden om het beste uit jezelf te halen, dan kun je solliciteren naar een plek aan de Radboud Honours Academy, waar je de kans hebt om je ontwikkeling te verbreden (interdisciplinair) of te verdiepen (disciplinair). Na toelating krijg je een intensief, uitdagend en op jou persoonlijk toegesneden programma, waarbij jeje tijdens het tweede en derde bachelorjaar voorbereidt op de toekomstige (academische) beroepspraktijk.

Meer informatie vind je op de website van de Radboud Universiteit: https://www.ru.nl/honoursacademy/

Career service Als je je wilt oriënteren op de mogelijkheden die je na je opleiding hebt, kun je hierbij een beroep doen op de Career service van de medische faculteit. Je kunt hier terecht voor advies, interessante workshops en een overzicht van evenementen die gericht zijn op loopbaanoriëntatie. Meer informatie vind je op de website: https://www.radboudumc.nl/onderwijs/careerservice