Zoek in de site...

Onderwijsmateriaal/ overige studiebenodigdheden

inclusief de informatie over de coassistentschappen die van duurzame aard is, zoals de doelstellingen, de organisatie en coördinatie, voorbereiding, werkzaamheden en opdrachten. Iedere episode heeft bovendien een eigen cursusomgeving in Blackboard.

Stagegegevens die relatief snel verouderen worden op internet (Master) gepubliceerd en met regelmaat ververst.

Literatuur

Het Nijmeegs curriculum kent een lijst met kernboeken die voor de eerste jaren van de studie dienen te worden aangeschaft. Daarnaast is een adviesboekenlijst voor de klinische fase samengesteld. Aanbevolen literatuur

Persoonlijke benodigdheden

Tijdens de coassistentschappen moet de student de beschikking hebben over:

  • een stethoscoop
  • een veneuze boog
  • een zaklampje
  • een reflexhamer
  • een stemvork (128 Hz voor neurologie, 521 Hz voor KNO)
  • een centimeterbandje.

Voor het coassistentschap gynaecologie & verloskunde is een zwangerschapsschijf nodig. Deze wordt tijdens het Centraal Klinisch Onderwijs verstrekt. Een oog- en oorspiegel is niet nodig. Deze zijn op de afdelingen beschikbaar.

Elk ziekenhuis geeft een formularium uit met daarin de geldende medicatiestandaarden. Deze is meestal te verkrijgen bij de ziekenhuisapotheek.

Kleding

Iedere coassistent heeft 2 à 3 witte jassen nodig. Gewoonlijk worden deze in bruikleen gegeven door de stagebiedende instellingen.

Naambadge

Coassistenten ontvangen tijdens het voorbereidend deel van het Centraal Klinisch Onderwijs 1 een formulier voor het aanmaken van een UMC badge. Daarnaast ontvangt elke coassistent een magnetisch naambordje met daarop de functie van coassistent. Dit naambordje is in alle instellingen te gebruiken.

Infectiepreventie: informatie is te vinden op internet.