Zoek in de site...

Studievereniging

Babylon is de studievereniging van de opleiding Communicatie- en Informatiewetenschappen, met daaronder de Nederlandstalige richting ‘Communicatie & Organisatie’, en de Engelstalige richting ‘International Business Communication’. De vereniging is er voor alle CIW-studenten en zij biedt zowel studiegerichte activiteiten als gezelligheidsactiviteiten aan. Op dit moment telt Babylon ongeveer 500 leden, waarvan er ongeveer 80 actief lid zijn van verschillende commissies.

Babylon organiseert studiegerichte activiteiten zoals bedrijfsbezoeken, lezingen, workshops, bedrijvendagen, congressen en jaarlijks een studiereis naar steden als Boedapest, Dublin, Berlijn, Praag en Rio de Janeiro. Daarnaast organiseert Babylon jaarlijks een familiedag. In samenwerking met de afdeling CIW geeft zij ook voorlichting aan middelbare scholieren, bijvoorbeeld door het verzorgen van meeloopdagen.

Babylon organiseert ook gezelligheidsactiviteiten zoals feesten, borrels, kroegentochten en sportieve activiteiten. Half maart viert Babylon haar verjaardag, door het organiseren van een hele week met allerlei verschillende activiteiten. Deze activiteiten geven je de mogelijkheid om je studiegenoten ook op een andere manier te leren kennen.

Ieder jaar verzorgt Babylon samen met de opleiding CIW de introductie voor de aankomende studenten CIW. Voor aanvang van het studiejaar worden de toekomstige studenten bekend gemaakt met Nijmegen, het studentenleven, de studie CIW, studiegenoten en natuurlijk Babylon.

Verder brengt Babylon een verenigingsblad uit: het Babylon Magazine. Hierin is van alles te lezen over het vakgebied communicatie, de studievereniging en het studentenleven. Al haar leden worden zo veel mogelijk op de hoogte gehouden van bestuurs- en secretarieel nieuws en aankomende activiteiten door middel van de website en social media.

Kortom, Babylon is een veelzijdige studievereniging die gezelligheid en studie optimaal weet te combineren. Een lidmaatschap kost 14 euro per jaar. Als lid krijg je fikse kortingen op alle Babylon-activiteiten en je ontvangt het Babylon Magazine. Daarnaast krijg je korting op je studieboeken, die kan oplopen tot 20 procent als je deze via Babylon bestelt. Tevens biedt Babylon je de mogelijkheid jezelf te ontplooien door als actief lid aan één of meerdere van haar commissies deel te nemen.

Kijk voor meer informatie op de website van Babylon, of op social media: