Zoek in de site...

Zoeken en regelen

Hoe kies je een onderwerp en begeleider?

 • Denk na over het vakgebied dat jouw interesse heeft en welke kennis en vaardigheden je tijdens je stage wil ontwikkelen.
 • Bedenk welke vakken je leuk of interessant vond en welke docenten je aanspraken. Ga naar de website van de afdeling en bekijk wat voor onderzoek er gedaan wordt. Bedenk bij welke richting je voorkennis, bijvoorbeeld uit de keuzevakken die je hebt gevolgd, goed aansluiten. Praat eens met ouderejaars studenten, studentassistenten, docenten, enz. over jouw interesses.
 • Leg contact met de docent of docenten die je eventueel als begeleider wilt vragen: maak een afspraak om de mogelijkheden voor een scriptieonderzoek te bespreken. Mogelijk wijst hij/zij je ook op een andere geschikte collega.
 • Praat met je mogelijk toekomstige begeleider over het onderzoek om te zien of het klikt tussen jullie. Je besluit samen met de beoogde begeleider of je het traject daadwerkelijk ingaat. Hierbij speelt ook een rol dat de scriptiebegeleiding enigszins evenredig over de stafleden verdeeld wordt.

Wat moet je allemaal regelen voor de bachelorscriptie?

 • Schrijf je in Osiris in voor de bachelorscriptie: cursuscode NWI-WB035D.
 • Je ontvangt per e-mail een uitnodiging om een online planningsformulier in te vullen over je scriptie. Vul dit formulier in samen met je begeleider, zodat alle details voor beide partijen besproken zijn.
  De verantwoordelijke docent is een hoogleraar of universitair (hoofd)docent (lid van de vaste staf) en is verantwoordelijk voor de beoordeling en zijn/haar gegevens vul je in bij eerste begeleider. In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk dat de dagelijkse begeleiding door iemand anders wordt gedaan, bijvoorbeeld een promovendus.
  In overleg met de docent wordt ook een 2e beoordelaar gevraagd.
 • Op het stageplanningsformulier vul je niet alleen begindatum en verwachte einddatum in, maar ook andere activiteiten die je tijdens je stageperiode gaat doen, bijvoorbeeld vakken volgen, studentassistent zijn of bestuurswerk doen. Je wordt ook gevraagd om een pdf met een omschrijving van je stageopdracht te uploaden.
 • De stage wordt na versturen voorgelegd aan de examencommissie, die zal voor sommige stages naar de beschrijving kijken, andere stages zijn automatisch goedgekeurd.