Zoek in de site...

Programma B2

Verplichte cursussen
Het onderwijsprogramma van het tweede studiejaar van de dubbele bachelor Wiskunde & Natuur- en sterrenkunde bestaat uit verplichte cursussen en keuzecursussen in de onderstaande tabel. Er moet worden gekozen tussen NWI-NB008D Practicum 2b (6 EC) en NWI-NB065B Practicum 2c (3 EC).

Keuzeruimte
De totale keuzeruimte bedraagt 33 EC in het tweede en derde jaar. Om de nominale studielast van 75 EC per jaar te halen, dienen de verplichte cursussen aangevuld te worden met keuzecursussen. In onderstaande tabel staan keuzecursussen die bij uitstek geschikt en uitdagend zijn voor dubbele bachelor studenten. Let op: dit is een selectie van alle wis- en natuurkundekeuzevakken, wil je iets anders, kijk dan in de studiegids van Natuurkunde of Wiskunde voor andere mogelijkheden. Het is ook mogelijk om de keuzeruimte gedeeltelijk in te vullen met een minor (te vinden in de minorgids). Het pakket van keuzecursussen moet uiteindelijk goedgekeurd worden door de examencommissie. Heb je vragen of behoefte aan overleg, maak dan een afspraak bij je studieadviseur.

Met ingang van 2017/18 zijn er een aantal wijzigingen in het programma ingevoerd ten opzichte van eerdere jaren. Ben jij al al eerder met deze opleiding begonnen, kijk dan naar de overgangsbepalingen.

Studeren in het Buitenland
Heb je plannen om in je derde jaar in het buitenland te studeren? Kijk hier eens naar de mogelijkheden of maak een afspraak met de Erasmus+-coördinator.