Zoek in de site...

Bijvakken en minoren

Bijvakken

Studenten van andere opleidingen en met een interesse in Communicatiewetenschap kunnen keuzevakken volgen of, als zij interesse hebben in de master, een voorbereidende minor of Hbo-minor volgen. Niet alle vakken kunnen als keuzevak gevolgd worden.

Voor onderstaande propedeusevakken gelden geen toelatingsvoorwaarden:

Voor het volgen van een theorie- of veldvak communicatiewetenschap uit B2 of B3, zoals die hieronder vermeld staan, geldt als toelatingsvoorwaarde dat de student een propedeuse behaald moet hebben.

Voor studenten van een Hbo-instelling geldt dat ze alleen propedeusevakken mogen volgen.

Desgewenst kunnen studenten een pakket samenstellen tot de minoromvang binnen het eigen curriculum:

Theorievakken:

Veldvakken:

Studenten moeten zich via OSIRIS inschrijven voor een cursus.

Handig! lijst met keuzevakken binnen Maatschappijwetenschappen

Je kunt ook vakken kiezen binnen Maatschappijwetenschappen (opleidingen Communicatiewetenschap, Culture Antropologie en Ontwikkelingssociologie en Sociologie) en desgewenst zelf een minor samenstellen.

Kijk hier voor de volledige lijst met keuzevakken.

Voorbereidende minor  of een Hbo-minor voor instroom in master Communicatiewetenschap

In principe kan voor (bijna) elke wo-bacheloropleiding een voorbereidende minor worden gevolgd waarmee je samen met je bachelordiploma toelaatbaar bent tot de master Communicatiewetenschap. Afhankelijk van de inhoud van je bacheloropleiding wordt de samenstelling van de minor bepaald.

Je kunt deze minor doen in de vrije ruimte/minorruimte van je eigen bacheloropleiding of als extra vakken tijdens je bachelor/master. Ook is het mogelijk om de cursussen als  te volgen. Dit geldt voor studenten die al een bacheloropleiding hebben afgerond en geen inschrijving aan een onderwijsinstelling meer hebben.

Informatie over het volgen van een voorbereidende minor vind je op de mastersite.

Voor studenten van een aantal Hbo-instellingen is het mogelijk om een Hbo-minor van 30 EC te volgen in het eerste of tweede semester. Informatie over Hbo-minor en toelating is te vinden op de mastersite.

Bijvakker van andere universiteit of Hbo-instelling

Ben je een student van een andere universiteit? Regel dan ook je inschrijving als bijvakker aan de Radboud Universiteit. Wanneer je ingeschreven bent, kun je je voor de afzonderlijke cursussen inschrijven via Osiris.

Heb je vragen over je inschrijving voor de cursussen of tentamens? Het Studenten Informatiepunt (STIP) kan je verder helpen.

Heb je vragen? Neem dan contact op met de studieadviseur.