Zoek in de site...

Minor ter voorbereiding op master Communicatiewetenschap

Ben jij een wo-student die op dit moment een wo-bachelor of wo-master volgt? Dan kun je tijdens je studie een voorbereidende minor volgen die je, samen met je bachelordiploma, toegang geeft tot de master Communicatiewetenschap. Je kunt de voorbereidende minor volgen in de vrije ruimte/minorruimte van je eigen bacheloropleiding of als extra vakken tijdens je bachelor/master.

Programma

Afhankelijk van de inhoud van je bachelor- of masteropleiding wordt de samenstelling van de voorbereidende minor bepaald.

  1. Als je een aan Communicatiewetenschap verwante wo-bacheloropleiding volgt, dan is de voorbereidende minor al vastgelegd. Tot de relevante wo-bacheloropleidingen worden gerekend:
    * Sociologie
    * Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie
    * Pedagogische Wetenschappen
    * Onderwijswetenschappen en onderwijskunde
    * Psychologie

    Je volgt een voorbereidende minor van 18 EC* bestaande uit:
    Programma voorbereidende minor verwante opleidingen
    Cursuscode Cursusnaam EC Periode
    CWB1001 Inleiding in de Communicatiewetenschap 6 2
    CWB2018 Theorieën over media-effecten 6 1
    Keuze uit:
    CWB2016 Communicatie en beïnvloeding 6 4
    CWB2002 Communicatie en informatie 6 2
    * let op: toetsende statistiek moet onderdeel hebben uitgemaakt van het curriculum van de eigen bacheloropleiding, anders is Statistiek A + B (MTB0005) een verplicht onderdeel van de voorbereidende minor.

  2. Volg je een bachelor communicatie- en informatiewetenschappen, dan is de voorbereidende minor al vastgelegd. Je volgt een minor van 24* EC bestaande uit:
    Programma voorbereidende minor bachelor CIW
    Cursuscode Cursusnaam EC Periode
    CWB1001 Inleiding in de Communicatiewetenschap 6 2
    CWB2018 Theorieën over media-effecten 6 1
    MTB2043 Methoden over onderzoek B 6 2 en 3
    Keuze uit:
    CWB2016 Communicatie en beïnvloeding 6 4
    CWB2002 Communicatie en informatie 6 2
    * let op: toetsende statistiek moet onderdeel hebben uitgemaakt van het curriculum van de eigen bacheloropleiding, anders is Statistiek A + B (MTB0005) een verplicht onderdeel van de voorbereidende minor.

  3. Staat jouw opleiding er niet bij? Dan zal de Toelatingscommissie vaststellen hoe de voorbereidende minor er in jouw geval uitziet.

Meer informatie kun je vinden op de mastersite van Communicatiewetenschap. Hier vindt je ook meer informatie over de verkorte pre-master Communicatiewetenschap. Dit is hetzelfde programma en deze doe je als je al een verwant bachelordiploma hebt behaald.