Zoek in de site...

Stageplaatsing

Hoe het is om een docent te zijn, ervaar je het beste in de praktijk. Om jou optimaal voor te bereiden op die dynamische en veelzijdige baan, loop je daarom tijdens je Educatieve Minor stage op een school voor voortgezet onderwijs.

Waar ga je stage lopen?

Zoals je in onderstaande kaart kunt zien, werkt de Radboud Docenten Academie samen met veel verschillende scholen uit een groot aantal regio’s. Om jou een goede kwalitatieve stage aan te kunnen bieden, werken we intensief samen met onze partnerscholen. Met deze scholen hebben we afspraken over stageplekken. Je gaat dus niet zelf op zoek naar een stageplaats.

Hoe vraag ik een stageplaats aan?

Zodra je je hebt aangemeld voor onze opleiding, nodigen we je per mail uit om een profiel aan te maken in onze online stagetool. Voordat je toegang krijgt, dien je eerst de gehele aanmelding via Osiris compleet te maken. In de stagetool kun je schoolprofielen bekijken en het proces van je stageplaatsing stap voor stap volgen. In je persoonlijke profiel kun je aangeven in welke specifieke regio en type school (met een bepaalde levensovertuiging, opvoedingsmethode of onderwijsmethode) je geïnteresseerd bent. Daarnaast kun je aangeven of je al een baan hebt, of om een andere reden toch graag een eigen stageplaats wilt voordragen. Ook dan geldt dat er aan de stage bepaalde kwaliteitseisen worden gesteld en dat er met de school een contract wordt afgesloten over je stage.

Hoe word je aan een stageplek gekoppeld?

Op het moment dat jij je aanmeldt bij onze opleiding, geven onze partnerscholen hun beschikbare stageplekken op. Aan ons als Radboud Docenten Academie vervolgens de taak om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen. Per vak zitten hier soms grote verschillen tussen. Bij de koppeling tussen jou en een stageplek kijken we ook naar de ontwikkelingen binnen de partnerscholen. Waar zou jij goed passen?

Bij de matching houden we (zoveel en waar mogelijk) rekening met:

  • Jouw reisafstand, deze is maximaal 1 uur en 15 minuten enkele reistijd vanaf het dichtstbijzijnde station tot aan de voordeur van de school;
  • Jouw vervoersmogelijkheden, heb je een auto of OV-(student)abonnement tot je beschikking;
  • Medische indicaties en/of persoonlijke omstandigheden;
  • Jouw eigen middelbare school, in de regel word je daar niet geplaatst;
  • De input uit het (verplichte) intakegesprek dat je bij ons voert voorafgaand aan de opleiding;
  • Jouw interesses, bijv. voor een bepaald schoolprofiel

Baan als stageplek

Wil je weten of jouw (huidige) baan als stageplek kan dienen, kijk dan hier. Voldoet jouw baan aan de stage-eisen? Geef dit dan aan in de vragenlijst van Osiris die je na je aanmelding bij Studielink toegestuurd krijgt.

Vragen?

Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen?
Met alle overige vragen over stageplaatsing kun je terecht bij Laura Wieseman via stage@docentenacademie.ru.nl.