Zoek in de site...

Zoeken en regelen

Hoe kies je een stageafdeling?

  • In de studiegids staat een lijst met onderzoeksafdelingen die in ieder geval geschikt zijn.
  • Denk na over het vakgebied dat jouw interesse heeft en welke kennis en vaardigheden je tijdens je stage wil ontwikkelen.
  • Bedenk welke vakken je leuk of interessant vond en welke docenten je aanspraken. Ga naar de website van de afdeling en bekijk wat voor onderzoek er gedaan wordt. Bedenk of je aan de voorkenniseisen van de afdeling voldoet: sluiten je keuzevakken aan op het onderzoek van de afdeling. Praat eens met ouderejaars studenten, studentassistenten, docenten, enz. over jouw interesses.
  • Ter voorbereiding op de stage wordt jaarlijks in het eerste semester een reeks afdelingsbezoeken georganiseerd. Dit is een verplicht onderdeel. Praat tijdens deze bezoekers met de onderzoekers.
  • Leg contact met de afdeling of afdelingen waarin je bent geïnteresseerd: stuur een mailtje naar de hoogleraar of één van de docenten om een afspraak te maken. Mogelijk verwijst hij je eerst naar een medewerker.
  • Bespreek de mogelijkheden voor een stage. Aan welk onderzoek zou je mee kunnen werken? Spreekt dat onderzoek je aan? Praat ook met je mogelijk toekomstige begeleider (vaak een promovendus) over het onderzoek en om te zien of het klikt tussen jullie. Je besluit zelf of je een stageplek accepteert.

Wat moet je allemaal regelen voor een stage?

  • Schrijf je in Osiris in voor de bachelorstage: cursuscode NWI-NB056B.
  • Je ontvangt per e-mail een uitnodiging om een online stageplanningsformulier in te vullen over je stage. Vul dit formulier in samen met je begeleider, zodat alle details voor beide partijen besproken zijn.
    Je hebt een dagelijks begeleider en een verantwoordelijk docent. Deze laatste is een hoogleraar of universitair docent (lid van de vaste staf) en is verantwoordelijk voor de beoordeling en zijn/haar gegevens vul je in bij eerste begeleider.
    In overleg met de docent wordt ook een 2e beoordelaar gevraagd.
  • Op het stageplanningsformulier vul je niet alleen begindatum en verwachte einddatum in, maar ook andere activiteiten die je tijdens je stageperiode gaat doen, bijvoorbeeld een cursus volgen of studentassistent zijn. Je wordt ook gevraagd om een pdf met een omschrijving van je stageopdracht te uploaden.
  • De stage wordt na versturen voorgelegd aan de examencommissie, die zal voor sommige stages naar de beschrijving kijken, andere stages zijn automatisch goedgekeurd.