Zoek in de site...

Studievereniging

Leonardo Da Vinci
Studievereniging voor studenten Science

Leonardo Da Vinci was een echte Homo Universalis, een man die alles kon. Hij was beeldhouwer, schilder, schrijver, maar vooral ook wetenschapper. Hij bestudeerde onder andere anatomie, hydrodynamica, botanica, geologie, optica en aërodynamica. Zijn enorm brede interesse en uitmuntende wetenschapsbeoefening maken hem de ideale naamdrager van de studievereniging van Natuurwetenschappen en Science.

Leonardo da Vinci, Leonardo of kortweg Leo, is een relatief jonge studievereniging, die in januari 2003 officieel is opgericht. De afgelopen jaren heeft Leonardo een grote groei en bloei doorgemaakt. Wat ooit is begonnen als een kleine groep Natuurwetenschappers, is inmiddels uitgegroeid tot een volwassen vereniging met ongeveer 160 leden.

Leonardo behartigt de belangen van Natuurwetenschappers en Science studenten op allerlei manieren, bijvoorbeeld door activiteiten te organiseren die op de studie gericht zijn, zoals lezingen en bedrijfsbezoeken. Ook organiseert de vereniging elke twee jaar een studiereis naar een leuke en leerzame locatie zoals Kroatië of Maleisië. Naast deze leerzame activiteiten organiseert Leonardo ook gezellige en sportieve activiteiten, zodat je je medestudenten beter leert kennen en een leuke studententijd hebt. Afgelopen jaar zijn o.a. de volgende activiteiten georganiseerd: PitcherParty’s, een studieweekend, pooltoernooien, diner roulers, barbecues, ladies- & mens night, borrels, (gratis) lunches en een ouderdag. Al deze activiteiten worden voor en door leden georganiseerd. Ook is er jaarlijks een speciale activiteit voor eerstejaars, die eraan bijdraagt dat je als eerstejaars snel je plekje binnen de vereniging vindt. 

Leonardo verzorgt naast alle activiteiten een fikse korting op de boeken. De eerstejaarsboeken voor de eerste twee kwartalen kunnen als pakket bij ons in het begin van het worden gekocht via de onze webshop, maar ook de ouderejaarsboeken en de boeken voor de tweede helft van het jaar zijn te bestellen via onze webshop. 

Als laatste moet genoemd worden dat Leonardo samen met de andere zes bètastudieverenigingen lid is van de bètakoepelvereniging Olympus die twee kantines beheert in de faculteit. Hier kun je terecht voor snacks en drinken, tosti's in de pauze en om gewoon lekker te relaxen. Daarnaast organiseert Olympus elke twee maanden het Beestfeest. 

De contributie voor Leonardo bedraagt € 7,50 voor het eerste jaar. Hierna is het mogelijk om lid te worden voor de rest van je studie.

We wensen je veel succes met je studie en hopelijk tot ziens bij Leonardo!

Contactgegevens:
Website: https://www.leonardo.science.ru.nl/
kamer HG00.150
tel: 024 3652079