Zoek in de site...

Basisaantekening Sportpsycholoog (BASP)

De Vereniging voor Sportpsychologie in Nederland (VSPN) hanteert een basisaantekening Sportpsychologie (BASP). Met deze aantekening hebben afgestudeerden Psychologie (en afgestudeerden Bewegingswetenschappen) de mogelijkheid volwaardig lid te worden van de VSPN en hebben zij toegang tot de Postacademische Opleiding tot Praktijk Sportpsycholoog (Amsterdam).

Studenten Psychologie (of CNS of BS) kunnen aan de BASP-eisen voldoen door de volgende onderdelen succesvol af te ronden:

  • Masterstage en -these met een sportpsychologische vraagstelling: 24 ec (masterspecialisatie Gezondheidszorgpsychologie) of 30 ec (masterspecialisatie Arbeid, Organisatie en Gezondheid en masterspecialisatie Gedragsverandering)
  • Human Motor Control (B3-jaar, domeinvak Brein): 4 ec
  • Sport Psychology (B3-jaar, domeinkeuzevak Gedrag): 4 ec
  • Sport en gezondheid (masterspecialisatie AOG): 6 ec.

Je kiest deze cursussen in het B3-jaar als domeinkeuzevak of in je vrije ruimte. Volg je een andere masterspecialisatie dan AOG, dan volg je het mastervak Sport en gezondheid als extra vak.

De masterstage/ thesis sportpsychologie is binnen alle masterspecialisaties mogelijk. De sportpsychologische vraagstelling voor je stage- en scriptieonderzoek leg je ter goedkeuring voor aan de coördinator van jouw masterspecialisatie én aan één van beide BASP-contactpersonen RU.

Mocht het binnen een masterspecialisatie moeilijk zijn om een masterstage én -thesis op het gebied van sportpsychologie te vinden, dan is het mogelijk om een extra literatuuronderzoek (16 EC) uit te voeren om alsnog te voldoen aan de  BASP-eisen. Aanmelden voor een literatuuronderzoek sportpsychologie gaat via professor Meulenbroek r.meulenbroek@psych.ru.nl waarna een intakegesprek zal volgen.


web-logo-retina-468x160

Eisen VSPN (pdf, 1 MB)

Procedure & aanvraagformulier BASP (pdf, 486 kB)

BASP-contactpersonen RU: