Zoek in de site...

Overgangsregeling

Voor de pre-master geldt vanwege de invoering van het nieuwe onderwijsprogramma een overgangsregeling voor studiejaar 2019-2020. Dit geldt mogelijk voor studenten die in 2018-2019 zijn begonnen met de pre-master en studievertraging hebben opgelopen.

De overgangsregeling is hier (pdf, 466 kB) te vinden. Op de opleidingspagina van Communicatiewetenschap op de STIP-website is uitgebreide informatie te vinden over het waarom van het nieuwe onderwijsprogramma, de uitvoering van de overgangsregeling en in de presentaties specifiek per jaarlaag wat het betekent.

Je moet vervangende cursussen doen. Wat nu?

Heb je studievertraging opgelopen en wordt de cursus(sen) die je moest doen niet meer aangeboden? Kijk dan in onderstaand overzicht welke vervangende cursus(sen) je moet doen. Het is niet mogelijk om zowel de oude als de nieuwe (vervangende) cursus te doen. Lees goed welke spelregels hierbij gelden en maak eind augustus de balans voor jezelf op:

  • Bereken hoeveel studiepunten je gaat halen. In geval dat vervangende cursussen worden gedaan, gaat het om de optelsom van de studiepunten van alle behaalde cursussen (oud en nieuw). Samen moet dit bij de 1-jairge pre-master 60 EEC zijn en bij een verkorte pre-master de omvang zijn van de vastgestelde pre-master.
  • Haal je geen 60 EC/vastgstelde EC? Mis je één, twee of drie studiepunten omdat je een vervangende cursus(sen) doet met minder studiepunten?
    • Maak een reflectie-opdracht met de omvang van de studiepunten die je mist. Aanmelden is mogelijk tot 15 september 2019 bij Mariska Kleemans (m.kleemans@maw.ru.nl). Heb je deze datum gemist, neem dan alsnog contact op met Mariska Kleemans.

    • Bij missen van meer dan 3 EC moet je je bij de studieadviseur (e.marsman@maw.ru.nl) melden.
  • In afwijkende gevallen melden bij de studieadviseur.

In de presentaties per jaarlaag zijn voorbeelden te vinden over bovenstaande spelregels.

Vervangende cursussen pre-master
Oud Nieuw
Medialeer CWB1009 Introductie CW CWB1019
Communicatie en informatie CWB2002 Media en informatie CWB2024
Communicatie en beïnvloeding CWB2016 Media en beïnvloeding CWB2025
Communication and culture CWB2006 Media, entertainment and culture CWB2027
Inleiding in de CW CWB1001 Introductie CW CWB1019
Ethiek van de digitale media FIVK26 Ethiek van de digitale media CWB3048
Methoden van onderzoek B MTB2043 Methoden van Onderzoek MTB1001
Leerproject 1: inhoudsanalyse en survey CWB1010 Leerproject 1: inhoudsanalyse CWB1018

De cursus Theorieën over media-effecten (CWB2018) wordt dit studiejaar in periode 1 aangeboden als een zelfstudiepakket. Schrijf je in voor de cursus, bekijk de web-lectures, er komen twee responsiebijeenkomsten en tentamen na periode 1 en de herkansing in periode 2.

Met vragen kun je terecht bij de studieadviseur Eefje Derix.